Σε θέση μάχης με αναβαθμισμένη εκπαίδευση και δυνατότητες οι νέοι συνοριοφύλακες

Με τον καλύτερο τρόπο έχουν πιάσει το νόημα στην Κατεχάκη για την διευρυμένη εκπαίδευση που πρέπει να έχουν οι νέοι συνοριοφύλακες του Έβρου.

Οι 400 νέοι συνοριακοί, που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε υπηρεσίες, δεν έκαναν απλά τη συνηθισμένη εκπαίδευσή.
Οι νέες τεχνολογίες, τα νέα δεδομένα στον εξοπλισμό, αλλά κυρίως το γεγονός ότι είναι νέα παιδιά γυμνασμένα, επέτρεψαν στην Ελληνική Αστυνομία να αξιοποιήσει σε μέγιστο βαθμό τις διευρυμένες απαιτήσεις που απαιτεί πλέον η εκπαίδευσή τους.
Τα γεγονότα του Φεβρουαρίου – Μαρτίου, αλλά και οι πληροφορίες που φτάνουν στις ελληνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες απαιτούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργούνται άμεσες ομάδες επέμβασης σε σημεία όπου θα επιχειρούνται μαζικές επιδρομές από το έδαφος της Τουρκίας.
Αυτό και πολλά ακόμη στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι μυστικές υπηρεσίες, οδήγησαν την Κατεχάκη να πάρει την απόφαση, ώστε η εκπαίδευση των νεών συνοριακών φυλάκων όχι μόνο να αφορά και σε νέα πεδία, αλλά και να αναπροσαρμόζεται συνεχώς στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, στον Έβρο, από Εβρίτες αστυνομικούς, δημιουργούνται άτυπες διμοιρίες ΜΑΤ, αλλά και ομάδες που παραπέμπουν σε ΕΚΑΜ, με αντικείμενο εκπαίδευσης που δεν αφορά μόνο στο ποτάμι, αλλά ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό.

Στις ομάδες αυτές, δεν συμμετέχουν μόνο άνδρες, αλλά και γυναίκες, κάτι που αποδεικνύει τη θέληση των γυναικών να προσφέρουν σε όσους περισσότερους τομείς μπορούν για να προστατεύσουν τον τόπο τους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου φράχτη του Έβρου. Οι διακινητές πάντα βρίσκουν τρόπους ώστε να στέλνουν ομάδες ατόμων να περάσουν παράνομα τα σύνορα και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων, η Ελλάδα θα τοποθετήσει κάμερες, ραντάρ, ενώ θα αυξήσει και την επιτήρηση από αέρα.