Γεμάτη είναι πλέον η κλινική Covid του ΠΓΝΑ, εξέλιξη που αντιστρέφει ξανά τα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Στις 9 Ιουλίου, το νοσοκομείο δε φιλοξενούσε ούτε έναν ασθενή με κορονοϊό, κάτι που είχε δημιουργήσει δεδομένα αισιοδοξίας με τον διοικητή Βαγγέλη Ρούφο να σημειώνει τότε: «Μετά από 16 μήνες ,από το Μάρτιο του 2020 , είμαστε σήμερα χαρούμενοι γιατί γίνανε και τα τελευταία εξιτήρια ασθενών covid-19».
Δυστυχώς σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα η κατάσταση αντιστράφηκε, με την ειδική κλινική να γεμίζει. Στο παρελθόν πάντως, στο νοσοκομείο όταν υπήρχαν αυξημένα κρούσματα, δημιουργούνταν επιπλέον κλινικές covid.
Μάλιστα όπως σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΠΓΝΑ Χριστόδουλος Μεντίζης μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς, από τους οποίους κανένας δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 57 νέα κρούσματα στον Έβρο, 18 στη Ροδόπη, 33 στην Ξάνθη, 99 στην Καβάλα και 23 στη Δράμα.
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σ’ όλη την Ελλάδα είναι 4.206