Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μία από τις γνωστότερες επιχειρήσεις της περιοχής του βορείου τμήματος του Έβρου παραμένει κλειστή τις τελευταίες μέρες.
Πρόκειται για τον οίκο ανοχής Eros, ο οποίος λειτουργεί αδιαλείπτως εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Το Eros βρίσκεται στην είσοδο της Ορεστιάδας ακριβώς απέναντι από το πρώην εργοστάσιο ζάχαρης και τις τελευταίες μέρες στην είσοδο έχει μπει λουκέτο. Τα άλλα δύο καταστήματα που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη είναι ανοιχτά, σε αντίθεση μ’ αυτό της Ορεστιάδας, κάτι που προκαλεί τουλάχιστον απορία.
Το thraki Νεα, επικοινώνησε με τη διοίκηση της επιχείρησης η οποία επιβεβαίωσε ότι υπάρχει προσωρινό λουκέτο, για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κίνηση δεν είναι τόσο αυξημένη και ο βασικότερος, ότι δεν βρίσκεται εμβολιασμένο προσωπικό.
Η έλλειψη προσωπικού είναι η βασική αιτία λοιπόν, για το προσωρινό κλείσιμο του Eros.
Πάντως η συγκεκριμένη επιχείρηση πριν από την πανδημία του κορονοϊού, ήταν μία από τις λίγες επιχειρήσεις της Ορεστιάδας, η οποία προσέλκυε πελατεία και από τις γειτονικές χώρες και κυρίως την Τουρκία.

Όσο για το πότε θα ανοίξει ξανά η επιχείρηση, αυτό παραμένει άγνωστο, πάντως το θέμα συζητείται στην περιοχή με αρκετούς να ζητούν ήδη να επανέλθει η κανονικότητα και στο συγκεκριμένο θέμα.