Ο Γενικός Γραμματέας Δασών στο Τμήμα Δασολογίας του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Δασών

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Δασών, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 12:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Σίδερης» του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα με θέμα: «Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, παρελθόν – παρόν – μέλλον».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος και οι Καθηγητές του Δ.Π.Θ. Ευάγγελος Μανωλάς και Γεώργιος Κοράκης. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Φώτιος Μάρης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ., Καθηγητής Σπύρος Γαλατσίδας, ο Δήμαρχος της Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος και η Γενική Γραμματέας, Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Επικοινωνίας του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη.
Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε το 1971 ως Διεθνής Ημέρα Δασών, για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στα δάση. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία των δασών. Η πανδημία και η κλιματική αλλαγή καταδεικνύουν την αλληλένδετη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος και σημαίνουν συναγερμό, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε όσα απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους.
Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με συνεχείς παρεμβάσεις και με την ευθύνη που το διακρίνει, πραγματοποιεί δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.