Μετά τη μεγάλη δικαίωση, όπως όλα δείχνουν, του θέματος που ανέδειξε πρώτο το thraki Νεα σε σχέση με την εισαγωγή των νέων του Έβρου σε επιπλέον ποσοστό στα ΑΕΙ λόγω των δυσμενών επιπτώσεων των καταστροφικών πυρκαγιών, μαθητές και γονείς, αναμένουν τη σχετική κυβερνητική απόφαση, ώστε να καθοριστούν οι περιοχές του Έβρου και να λυθούν οι όποιες άλλες απορίες.
Η ένωση συλλόγων γονέων δήμου Αλεξανδρούπολης, απέστειλε επιστολή, τόσο στο υπουργείο παιδείας όσο και σε διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την υφυπουργό παιδείας Ζέτα Μακρή, η απόφαση αναμένεται τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η επιστολή της ένωσης γονέων και κηδεμόνων δήμου Αλεξανδρούπολης.

1. Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
2. Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ
3. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου

Κοιν: 1. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείων και ΕΠΑΛ Δήμου Αλεξανδρούπολης (Δια των Διευθύνσεων των σχολείων τους)
2. Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Αλεξανδρούπολης.
3. Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Θέμα: Υπαγωγή των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου στους-στις δικαιούχους ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στα ΑΕΙ και άμεσες ενέργειες.

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Αλεξανδρούπολης στηρίζει το αίτημα των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Λυκείων και ΕΠΑΛ των περιοχών του Έβρου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που μας πέρασε ώστε οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες της Γ’ τάξης να υπαχθούν στους-στις δικαιούχους ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Έπειτα από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και τις δεσμεύσεις της Υφυπουργού Παιδείας για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Έβρου, ως Ένωση Γονέων ζητούμε από το ΥΠΑΙΘΑ και τους αρμόδιους φορείς:

-να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό η Υπουργική Απόφαση με τον καθορισμό των δικαιούχων ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στα ΑΕΙ,
-να οριστεί έγκαιρα η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι/ες
– να ενημερωθούν επίσημα και άμεσα όλα τα Λύκεια και ΕΠΑΛ των πυρόπληκτων περιοχών ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία των γονέων και των μαθητών/τριών που δίνουν εξετάσεις.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων
24/4/2024