Πρόταση για ανακήρυξη του αρχιεπισκόπου Κύπρου ως επίτιμου δημότη Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Η πρόταση του δημάρχου, έχει συμπερλιφθεί στην ημερίσια διάταξη της συνεδρίασης, όπου αναμένεται να γίνει γνωστό και το σκεπτικό του κ. δημάρχου.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο θα έχει διπλή συνεδρίαση. Η πρώτη θα γίνει στις 14:00 με θέμα τον καθορισμό θέσεων για προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η δεύτερη στις 14:30.

Η πρόσκληση της συνεδρίασης των 14:30.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
(Τακτική Συνεδρίαση)
Προς:
-Δήμαρχο, κ. Ζαμπούκη Ιωάννη
-Δημοτικούς Συμβούλους
-Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων

Σας καλούμε να προσέλθετε στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Παρασκευή 26.04.2024 και ώρα 14:30 στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και την αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκύκλιο του ΥΠ. ΕΣ., για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:

Ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
Έγκριση Δωρεάν Παραχώρηση της Χρήσης Κτιρίου Κυριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης επί των οδών Καρτάλη και Μαρωνείας (Ο.Τ. 434), που βρίσκεται παραπλεύρως της Τ.Υ. Αντιπεριφέρειας Έβρου και δίπλα στο Β’ ΚΑΠΗ, στο 2 ο Σύστημα Προσκόπων για τρία (3) έτη (Εισηγ. κ. Πεϊχαμπέρη Π.)
Υποβολή έκθεσης Α’ τριμήνου του έτους 2024 από τη Δημοτική Επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) (Εισηγ. κ. Μανάργιας Γ.)
Αυτοδίκαιη άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης (Ν.4759/2020) στο ΟΤ 22 στον Οικισμό Φερών (Εισηγ. κ. Πορτοκαλίδης Κ.)
Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου στο ΟΤ 229-231 στην Αλεξανδρούπολη (σε συνέχεια αυτοδίκαιης άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης – Ν4759/2020) (Εισηγ. κ. Πορτοκαλίδης Κ.)
Έγκρισης 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Έτους 2024 (Εισηγ. κ. Μαστορόπουλος Δ.)
Έγκριση μελέτης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εξασφάλιση ομαλής κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου: » ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΕΠΑΦΩΝ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΑΣΤΙΝΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- Υποέργο 1: «Ανάπλαση στα τμήματα i. της παραλιακής ζώνης από την στροφή της Εγνατίας μέχρι τις αποθήκες ΚΥΔΕΠ, ii. στη Λεωφόρο Δημοκρατίας από Π. Ακαδημία μέχρι την Οδό Νικομήδειας iii. πέριξ της Ζαρίφειου Ακαδημίας και iv. στο Πάρκο Προσκόπων με παράλληλη διαμόρφωση νέου υπαίθριου θεάτρου» (Εισηγ. κ. Μαστορόπουλος Δ.)
Έγκριση οριογραμμών για οριστική οριοθέτηση ρέματος στην εκτός σχεδίου περιοχή, μεταξύ των οικισμών Αιτοχωρίου και Αρίστεινου του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Μαστορόπουλος Δ.)
Τροποποίηση της 45/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Λήψη απόφασης για καθορισμό επιτρεπτού ορίου κλήσεων από όργανα των ΟΤΑ, που κάνουν χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας» (Εισηγ. κ. Δέλκος Β.)
Έγκριση απευθείας αγοράς του ακίνητου του τέως Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη για δημιουργία σύγχρονου πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
Η παρούσα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γκουγκουλάκης Χρήστος