Σοβαρό τροχαίο προκάλεσε διακινητής στη Άνθεια

Ούτε οι καταδιώξεις, ούτε οι συλλήψεις διακινητών έχουν σταματήσει τον Έβρο, παρά την επέκταση του φράχτη.
Συχνά σε διάφορες περιοχές του Έβρου και κυρίως έξω από οικισμούς ή σε αγροτικούς και δασικούς δρόμους, εντοπίζονται παρατημένα αυτοκίνητα.
Τα αυτοκίνητα αυτά είναι κλεμμένα ή νοικιασμένα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υποψίες πέφτουν σε διακινητές, οι οποίοι τα ακινητοποιούν είτε επειδή γίνονται αντιληπτοί είτε επειδή η προγραμματισμένη διακίνηση ακυρώνεται.

Η αστυνομία στήνει συχνά μπλόκα εκτός από τους δρόμους εξόδου από τον Έβρο και σε δρόμους που οδηγούν στον Έβρο, σε μία προσπάθεια να εντοπίζονται κλεμμένα και οχήματα που οδηγούν ύποπτα άτομα.
Συχνά όμως, οχήματα εντοπίζονται παρατημένα κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Πριν λίγες ώρες, όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγριάνης. Από τον πρώτο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι κλεμμένο, με την αστυνομική έρευνα να μην καταλήγει σε άμεση σύλληψη του ατόμου που το οδηγούσε.
Ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, κατάφερε να φτάσει από πόλη της Μακεδονίας στα σύνορα της χώρας ανενόχλητος.
Το όχημα πρέπει να παραληφθεί από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος θα υποστεί και την ταλαιπωρία και θα επιβαρυνθεί οικονομικά.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, στην εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της Άνθειας, όχημα που οδηγούσε διακινητής βγήκε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα πέντε άτομα τα οποία είχαν μπει λαθραία στη χώρα και επέβαιναν στο όχημα να τραυματιστούν και να νοσηλεύονται στο ΠΓΝΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.