Δημαρχείο ΔιδυμοτείχουΕπιστολή Κεσόγλου – Απάντηση thraki Νεα και Γιάννη Τομαδάκη
Επιστολή στο thraki Νεα, απέστειλε ο αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Δημήτρης Κεσόγλου, με αφορμή το δημοσίευμά μας με τίτλο: «Πνιγμένο» στα σκουπίδια του Διδυμότειχο

Η επιστολή Κεσόγλου:
Αγαπητέ Γιάννη, τις τελευταίες 15 ημέρες δοκιμαζόμαστε από χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες οι οποίες είχαν να εμφανιστούν αρκετά χρόνια.
Οι τεχνικές υπηρεσίες και των τριών δήμων μαζί με το στρατό συνέβαλαν στο έργο της περιφέρειας και κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Στον δήμο Διδυμοτείχου επιχειρούσαν συνολικά 24 μηχανήματα και καταναλώθηκαν 220 τόνοι αλάτι.
Κρατήθηκαν ανοιχτοί οι δρόμοι μέσα στην πόλη και στα χωριά, είχαν απρόσκοπτη πρόσβαση οι νεφροπαθείς στο νοσοκομείο,ανοίχτηκαν οι κτηνοτροφικές μονάδες και μοιράστηκε το φαγητό του ΚΕΦΟ, χάρη στις προσπάθειες των χειριστών και των οδηγών του δήμου οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς.
Στην πόλη του Διδυμοτείχου υπάρχουν 350 κάδοι απορριμμάτων και 100 ανακύκλωσης. Λόγω του ύψους του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών οι κάδοι, στο δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, εγκλωβίστηκαν σε μία παγωμένη μάζα με αποτέλεσμα η αποκομιδή να γίνεται με τα χέρια σε θερμοκρασίες -14 βαθμών.
Ενα μεγάλο μέρος των κατοίκων επέδειξε υπευθυνότητα κρατώντας τις σακούλες στην αυλή ή στο μπαλκόνι. Δυστυχώς όμως αρκετοί μή σεβόμενοι τους συνανθρώπους τους, οι οποίοι εργαζόταν σε συνθήκες πολικού ψύχους, διαμόρφωσαν την εικόνα την οποία αποτυπώνεις στις φωτογραφίες σου.
Εάν όμως έκανες το ρεπορτάζ το πρωΐ , όπως στην αδελφή πόλη της Ορεστιάδας, θα διαπίστωνες ότι και εδώ ξεκίνησε απεγκλωβισμός και αποκομιδή και θα συνεχιστεί όλο το σαββατοκύριακο.
Ο αποχιονισμός κατα γενική ομολογία ήταν αποτελεσματικότατος χάρη στις προσπάθειες και το συντονισμό του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Σάκη Σίμογλου, των υπαλλήλων και των ιδιωτών,δουλεύοντας από το πρωΐ μέχρι το βράδυ. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.
Απαντώντας στις καλοπροαίρετες κριτικές των συμπολιτών μου, παραδέχομαι ότι υπάρχουν αδυναμίες, προβλήματα, ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα, πάντα όμως με σύμπνοια αιρετοί και υπάλληλοι προσπαθούμε για την επίλυση τους, δίνοντας ότι καλύτερο μπορεί ο καθένας.
Ομως η κριτική από τον ζεστό καναπέ για εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν αγόγγυστα από το πρωΐ μέχρι το βράδυ είναι το λιγότερο που μπορώ να πώ, άδικη.
Ας αφήσουμε τις γκρίνιες, τη μαυρίλα, τον ωχαδελφισμό, την απομόνωση και να δηλώσουμε όλοι εθελοντές για την προκοπή του δήμου μας.
Τελειώνω παραφράζοντας τα λόγια ενός μεγάλου προέδρου: Μή ρωτάς τί κάνει ο δήμος για σένα αλλά τί κάνεις εσύ για την πόλη σου, για τον συνάνθρωπό σου.
Πάντα στη διάθεσή σου εάν θέλεις να πληροφορηθείς υπεύθυνα κάτι για τις δραστηριότητες της τεχνικής υπηρεσίας
Δημήτρης Κεσόγλου
Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Δόμησης Περιβάλλοντος

Απάντηση του thraki Νεα.
Αντιδήμαχε Δημήτρη Κεσόγλου, σε καμία περίπτωση δεν υπονοήσαμε και δεν είπαμε ότι δεν κάνατε καλά τη δουλειά σας. Αυτό θα το πουν οι ψηφοφόροι σας και μη ψηφοφόροι σας. Επίσης, αντιδήμαρχε, δε μπήκαμε στη διαδικασία σύγκρισης, ούτε φυσικά αναλωθήκαμε σε παράπονα συνδημοτών σας, τα οποία μας κατατέθηκαν, ούτε αναζητήσαμε το γιατί βγήκε η αλατιέρα του πρώην δήμου Μεταξάδων εκτός δρόμου με αποτέλεσμα το ακριβό μηχάνημα να παραμείνει αναξιοποίητο για μέρες. Ούτε περισσότερο ψάξαμε γιατί στο δήμο σας υπάρχει πλεόνασμα 600.000 ευρώ, αλλά μόνο μία και μία αλατιέρα. Μήπως τελικά πρέπει να αλλάξετε προτεραιοτητες, γιατί όπως διαπιστώσαμε όλοι, τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία; Πολύ ακραία.
Πάμε τώρα και στο άλλο που μας λέτε, για τις ώρες του ρεπορτάζ. Όσο και να σας φαίνεται δύσκολο, το ρεπορτάζ έγινε στις δύο πόλεις με διαφορά δύο ωρών. . . Μπορείτε να το διαπιστώσετε στις ώρες δημοσίευσης (φαίνεται και στις φωτογραφίες, μόλις σκοτεινιάζει στην Ορεστιάδα), μπορούμε και να σας το αποδείξουμε, με τις ώρες καταγραφής. 17:00 στην Ορεστιάδα, 19:00 στο Διδυμότειχο, την ίδια μέρα.
Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο δήμο Διδυμοτείχου υπερβάλλουν εαυτό. Όπως και στη ΔΕΥΑΔ, αλλά δυστυχώς αγαπητέ αντιδήμαρχε, η πόλη σας, έμενε χωρίς νερό, μένει και θα μένει χωρίς νερό, όσοι φιλότιμοι κι αν είναι στη ΔΕΥΑΔ, όσο κακοί ή καλοί είναι οι πολίτες. Και φυσικά φταίνε οι πολίτες που δεν τα κράτησαν τα σκουπίδια στο σπίτι τους, στο μπαλκόνι τους, στην αυλή τους. Αλλά δεν φταίνε μόνο οι μη καλοί πολίτες.
Τώρα να μην αναφέρουμε ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης έβγαλε ανακοίνωση, ότι δε θα γίνει αποκομιδή σκουπιδιών. Ίσως να την έβγαλε και ο δήμος σας, αλλά ο δήμος σας είναι γνωστό ότι δε μας στέλνει ανακοινώσεις. Ρωτήστε, θα μάθετε, θα το επιβεβαιώσουν.

Απάντηση Γιάννη Τομαδάκη
Αγαπητέ Δημήτρη, είσαι άνθρωπος με αξίες και αρχές. Άνθρωπος που αγωνίζεται, με σημαντική παρουσία και πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια. Ξέρεις ότι σε συμπαθώ για λόγους καινούργιους και για λόγους που δεν μπορώ να γράψω. Μας συνδέει δυνατή φιλία μέσω τρίτου και δεν μπορώ να το ξεχάσω αυτό.
Δεν απευθύνομαι ως δημοσιογράφος, αλλά ως φίλος. Μακάρι να υπήρχαν άλλοι δύο σαν εσένα στην αυτοδιοίκηση. Η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Δυστυχώς όμως, πολλές φορές αισθάνομαι ότι παλεύεις κόντρα στα θηρία. Όλοι κρινόμαστε, οι δημοσιογράφοι από την εγκυρότητα των ρεπορτάζ τους, οι αντιδήμαρχοι από την αποτελεσματικότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός κρίνει. Ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου, Δημήτρη είμαι πεπεισμένος ότι εργάζεσαι με κάθε τρόπο για το κοινό καλό και έτσι πρέπει να συνεχίσεις.