μητρετώδης κούκλατζης στρατιωτικοί Ελπίδες, δήλωσε ότι έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοάν, στη δίωρη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσίπρας έθεσε επιτακτικά το θέμα της κράτησής τους, χωρίς μάλιστα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
«Προφανώς όπως αντιλαμβάνεστε ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο θέμα των 8», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αλλά κι ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας.

«Τα λόγια μου είναι μετρημένα, ωστόσο πρέπει να σας πω ότι βγαίνοντας από τη συνάντηση έχω περισσότερες ελπίδες», είπε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Τσικρίκα.
Από την δική μου πλευρά κατέστη σαφές ότι είμαι μείζον ζήτημα ηθικής και συμβολικής σημασίας, δεν περιποίει τιμή στη γείτονα, που είναι χώρα του ΝΑΤΟ να κρατά δύο στρατιωτικούς χωρίς να αποδίδει κατηγορίες. Θέλω να σας πω ότι δεν υπήρχε σαφής συσχέτιση των θεμάτων των 2, εντούτοις ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί πολύ σημαντικό το ζήτημα των 8, θεωρεί ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Του έδωσα να καταλάβει ή ελπίζω τουλάχιστον, ότι το ζήτημα των 8 δεν συσχετίζεται με το θέμα των 2. Αυτό που η Ελλάδα ζητάει δεν είναι κάποια χάρη, αλλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες, είπε ο κ. Τσίπρας.