Το έχουν επαναλάβει και στο παρελθόν

«Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών». Μπλόκο στον σιδηροδρομικό σταθμό, στο τρένο που μετέφερε αμερικανικά άρματα μάχης από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Βουλγαρία, έστησαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνεχίζοντας τον αγώνα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν μπροστά στο τρένο με το πανό και τις σημαίες με αποτέλεσμα το τρένο να σταματήσει.


Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι διαδηλωτές, απαίτησαν να γυρίσει πίσω και να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί φονιάδες από την Αλεξανδρούπολη και όλη την περιοχή.
Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η πολεμική μηχανή αναγκάστηκε σε υπαναχώρηση. Tο τρένο με τα αμερικάνικα άρματα μάχης επέστρεψε προς τα πίσω.
Η υποχώρηση του τρένου έγινε δεκτή με συνθήματα. «Όταν ο λαός δεν προσκυνά, ακόμα και τα τρένα πίσω τα γυρνά» ήταν ένα από τα ευρηματικά συνθήματα που αντήχησαν.
Το πανό έγραφε: «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων – Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – Η ελπίδα στην πάλη του λαού».
Με τα συνθήματα τους, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «καμία εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».
Ο Σταύρος Μπάζας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ κατήγγειλε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση .
«Καταγγέλλουμε τη χρησιμοποίηση του λιμανιού, του σιδηροδρομικού δικτύου, των στρατοπέδων της περιοχής από τους ΝΑΤΟϊκούς, από τους μακελάρηδες των λαών, που αυτές τις μέρες με τρένα και με εκατοντάδες φορτηγά μεταφέρουν επικίνδυνο πολεμικό υλικό στα σύνορα με τη Βουλγαρία», είπε.

Κατήγγειλε επίσης την ελληνική κυβέρνηση που παραχωρεί οπλικά συστήματα τα οποία είναι χρήσιμα για την άμυνα της χώρας στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι.
«Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, η μετατροπή του νομού και της ευρύτερης περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα και βάση μεταφοράς επικίνδυνου πολεμικού υλικού στον πόλεμο με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, γίνεται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία. Δεν προσφέρει καμία ασφάλεια στον λαό της περιοχής, απεναντίας μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και τον λαό της σε θύμα αντίπαλων στρατοπέδων, σε στόχο αντιποίνων», τόνισε.
Και κάλεσε το λαό να δυναμώσει τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να ξεκουμπιστούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Με πληροφορίες https://www.902.gr/eidisi/politiki/359410/kke-kai-i-kne-estisan-mploko-kai-anagkasan-na-gyrisei-piso-treno-me