Σκηνές απείρου κάλους συνέβησαν το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πανταζίδη και λίγη ώρα αργότερα, όταν γυναίκα η οποία δεν μπορούσε να πάει λόγω αποκλεισμού δρόμου σε κηδεία τους φώναζε: «θα πεθάνετε και δε θα έρθει κανείς στην κηδεία σας».

Πολύ μεγάλη ένταση στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε η συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια με το μητροπολίτη, καθώς λόγο της συνάντησης υπήρχε πολύ μεγάλη αστυνομική παρουσία.
Οι δρόμοι γύρω από το Ανθίμειο ήταν γεμάτοι αστυνομικούς, ενώ ο Κώστας Πανταζίδης καταγγέλλει ότι περνούσε με το ποδήλατό του και τον έσυραν αστυνομικοί.
Ο Κώστας Πανταζίδης μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού κατήγγειλε το περιστατικό και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να του δώσουν τα στοιχεία του επικεφαλής τους.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της διανομαρχιακής ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για όσα γίνονται στη Χαλκιδική ειρηνικά, όμως η διαμαρτυρία τελικά κατέληξε να έχει πολύ ένταση.

Ο αποκλεισμός της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται απέναντι από το Ανθίμειο, είχε σαν αποτέλεσμα να απαγορευτεί ακόμα και η πρόσβαση πολιτών σε κηδεία. Μάλιστα η κατάρα ηλικιωμένης προς τους αστυνομικούς «κανένας να μην έρθει στην κηδεία σας» ακούστηκε ζωνταντά στο radiomaximum.

Μετά το επεισόδιο ο Κώστας Πανταζίδης, παρουσία δικηγόρου έκανε επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντί του, στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.