Γράφει αναγνώστης μας.

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τους συνδυασμούς των υποψηφίων για τις τοπικές εκλογές να επισκέπτονται τον «ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ» στην έδρα του (γραφεία επί της πλατείας Κύπρου) στην Αλεξανδρούπολη.

Μία εθιμοτυπική θα έλεγε κανείς επίσκεψη η οποία όμως ακριβώς επειδή πραγματοποιείται στην προεκλογική περίοδο δημιουργεί πολλές προεκτάσεις για αυστηρή κριτική.

Όμως ας μου επιτρέψετε να σταθώ και να εστιάσω σε ένα άλλο σημείο όλων αυτών των επισκέψεων.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σημειώσω ότι επειδή είμαι και εγώ άνθρωπος του αθλητισμού σέβομαι απόλυτα τον ΕΘΝΙΚΟ και το έργο που έχει προσφέρει τόσα χρόνια στην τοπική κοινωνία και στους νέους.
Η επιστολή μου αυτή ΔΕΝ στρέφεται ενάντια στον ΕΘΝΙΚΟ αλλά έχει ως στόχο να καυτηριάσει τις «προσβλητικές» κινήσεις των υποψηφίων τοπικών αρχόντων.

Και προχωρώ…

Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα δέκα (10) περίπου ημερών 3 από τους υποψήφιους συνδυασμούς (του κ. ΤΖΑΝΙΔΗ πρώτα, του κ. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ αμέσως μετά και του κ. ΦΩΤΙΑΔΗ σήμερα) έχουν επισκεφθεί τον ΕΘΝΙΚΟ στα γραφεία του για να ενημερωθούν για το έργο του και τα δεδομένα του αθλητισμού στην περιοχή.
Η ίδια κίνηση φυσικά δεν έγινε προς τα άλλα αθλητικά σωματεία της περιοχής (τα οποία βεβαίως δεν είναι και λίγα) προκειμένου οι συνδυασμοί και οι «υποψήφιοι» πολιτικοί άνδρες να ενημερωθούν περί των προβλημάτων του αθλητισμού σε όλο το φάσμα.

Ρώτησαν τους άλλους συλλόγους πως προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες τους; ΟΧΙ βέβαια

Ζήτησαν κάποια ενημέρωση από τα θεσμικά τους όργανα; ΟΧΙ βέβαια (σημ.: επειδή κάποιοι σύλλογοι στερούνται γραφείων δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχουν….) Κάλεσε κανείς από τους υποψηφίους σε ανοικτή διαβούλευση –στο Δημοτικό Θέατρο για παράδειγμα- όλους τους θεσμικούς και μη ανθρώπους του αθλητισμού από όλη την περιοχή για να κατατεθούν απόψεις, ιδέες, προβλήματα;- ΟΧΙ βέβαια

Έμαθαν για το έργο που συντελείται στον κάθε σύλλογο/σωματείο όσο μικρό και αν είναι αυτό; ΟΧΙ βέβαια

Ρώτησαν για το όραμα του κάθε ένα; ΟΧΙ βέβαια

Διορίσαμε όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι του αθλητισμού τον ΕΘΝΙΚΟ ως «πληρεξούσιο» μας ενώπιον των «τοπικών αρχών»; ΟΧΙ βέβαια . Πως λοιπόν όλοι εσείς κύριοι-κύριοι «υποψήφιοι» πολιτικοί συνδιαλέγεστε ΜΟΝΟ με τον ΕΘΝΙΚΟ;
Έτσι θα κάνετε αύριο αν εκλεγείτε;
Θα συνομιλείτε μόνο με «μερικούς» και όχι με «όλους» τους θεσμικούς;
(σημ. Εάν κάνω μία προσπάθεια να καταγράψω τους συλλόγους τους οποίους αγνοείτε πολύ φοβάμαι ότι θα γεμίσω όλη τη σελίδα και πάλι ίσως ξεχάσω μερικούς).

Βλέποντας λοιπόν τη στάση που έχετε υιοθετήσει θα ήταν λάθος μου να συμπεράνω τα παρακάτω;

Για εσάς αθλητισμός σημαίνει μόνο ΕΘΝΙΚΟΣ

Για εσάς κανένας άλλος αθλητικός σύλλογος δεν έχει αξία (πχ. τι αξία να έχει ένας σύλλογος ο οποίος έχει στο δυναμικό του 10 αθλητές; 10 αθλητές = 10 οικογένειες….. σιγά τους ψήφους έτσι;….)

Για εσάς όλοι οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε κάποιον άλλο σύλλογο, είτε οι μεμονωμένοι αθλητές που ακολουθούν ένα άλλο άθλημα που καλλιεργείται σε σύλλογο πλην ΕΘΝΙΚΟΥ, δεν αξίζουν ούτε καν την προσοχή σας.

Για εσάς τα θέματα του αθλητισμού αρχίζουν και τελειώνουν στις προσεγγίσεις που θα σας δώσουν οι θεσμικοί παράγοντες του ΕΘΝΙΚΟΥ

Για εσάς ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και τα προβλήματα του σημαίνει «πηγαίνω στον πιο προβεβλημένο σύλλογο της περιοχής, κάνω μία εθιμοτυπική επίσκεψη, βγάζω μερικές φωτογραφίες, βγάζω ένα δελτίο τύπου και όλα καλά…. βροχή τα ψηφουλάκια…»
Με τον «Χ» σύλλογο που μπορεί να βρίσκεται από την ΣΥΚΟΡΑΧΗ έως και την ΚΑΒΗΣΟ και τον ΠΕΠΛΟ ούτε λόγος έτσι; Και μην μου πείτε ότι «μα… που να τον επισκεφθούμε αφού δεν έχει γραφεία;» διότι μία τέτοια δικαιολογία ούτε σε παιδική παρέα μπορεί να σταθεί…

Για εσάς μέχρι και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η οποία συνομιλεί με όλες τις Ομοσπονδίες και όλα τα αθλήματα δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Το πιο σωστό (σύμφωνα με τις δικές σας αντιλήψεις) θα ήταν να συνομιλεί μόνο με την ΕΠΟ, άντε και τον ΣΕΓΑΣ και μερικές άλλες μεγάλες ομοσπονδίες… Όλα τα θέματα που θέλει να μάθει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα τα μάθει από αυτούς έτσι;
Σωστά;
Αν συμφωνείτε τότε μάλλον πρέπει κάποιος να σας κάνει «μάθημα» για το ιδεώδες του αθλητισμού και των αξιών που προάγονται μέσα από αυτόν μήπως και καταλάβετε (που πολύ αμφιβάλω) ότι ο κάθε άνθρωπος έχει αξία ό,τι και να κάνει, όσο μικρό και αν είναι αυτό που κάνει, ακόμα και αν στερείται προβολής.
Αν δεν συμφωνείτε τότε γιατί εσείς επιδιώκετε επαφή μόνο με τον ΕΘΝΙΚΟ υιοθετώντας αυτήν ακριβώς τη στάση;
Όποιο και από τα δύο αν διαλέξετε ως απάντηση… είστε εκτεθειμένοι στα μάτια μας

Κλείνοντας, ας μου επιτρέψετε να πω για άλλη μία φορά ότι όλη η επιστολή μου δεν δημιουργεί καμία απολύτως «σκιά» στον ΕΘΝΙΚΟ. Το ΔΣ του δέχθηκε κάποιες εθιμοτυπικές επισκέψεις και φυσικά ενημέρωσαν για τα θέματα τους. Τι πιο απλό και πιο λογικό.

Το πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο για άλλη μία φορά οι «υποψήφιοι» πολιτικοί άνδρες προσεγγίζουν τα θέματα της περιοχής.

Για άλλη μία φορά ακολουθούν την ίδια τακτική με την οποία μας συνήθισαν όλοι οι «υποψήφιοι» κατά τις προεκλογικές περιόδους του παρελθόντος.

Για ποιες «νέες» ιδέες μας μιλούν; Αφού ακόμα και τώρα εφαρμόζουν την ίδια μέθοδο.

Ποιος κάλεσε ανοικτά σε διαβούλευση ΟΛΟΥΣ τους φορείς σε μία εποικοδομητική συζήτηση όπου θα συζητηθούν όλα, θα ακουστούν όλα, και θα προκύψουν ιδέες και λύσεις (ακόμα και μέσα από τη διαφωνία).

Φυσικά εάν τώρα «σας έρθει αυτή η απίθανη ιδέα» να είστε βέβαιοι ότι όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού θα είμαστε ιδιαίτερα υποψιασμένοι….

Ευχαριστώ όλους όσους είχαν τη διάθεση και διάβασαν την μακροσκελή επιστολή μου
Ευχαριστώ θερμά το blog για την φιλοξενία
Μακάρι να έχω λάθος στις εκτιμήσεις μου (που πολύ φοβάμαι ότι δεν πέφτω έξω…)

«ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ & ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ (για τους πολιτικούς) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΜΟΥ»

ΥΓ.1: Αν κάποιος βιαστεί να πει ότι γράφω όλα αυτά διότι είμαι πολιτικά αντίθετος στους παραπάνω κυρίους θέλω να πω ότι πουθενά στο γράμμα μου δεν υπάρχει προπαγάνδα για κανέναν άλλο «υποψήφιο». Το γεγονός ότι αυτοί οι 3 βιάστηκαν και πήγαν πρώτοι-πρώτοι στον ΕΘΝΙΚΟ (λες και θα έχαναν το τραίνο της πολιτικής επιτυχίας) ήταν αυτό που τους εξέθεσε στα μάτια μας.

ΥΓ.2: Τέλος, αν κάποιος προσπαθήσει να μου «επιτεθεί» φραστικά επειδή δεν γράφω το όνομα μου με απώτερο σκοπό να μειώσει το θέμα μου θέλω να πω ότι διατηρώ την ανωνυμία μου για λόγους καθαρά αντεκδίκησης (διότι υπάρχουν πάρα πολλοί «καλοί άνθρωποι» εδώ που θέλουν συνεχώς «τη κεφαλή επί πίνακι» όποιων μιλούν) και επειδή εφόσον δεν προσβάλω κανέναν επί προσωπικού αλλά στέκομαι στην αυστηρή κριτική μιας πολιτικής πράξης δεν νομίζω ότι απαιτείται η υποβολή της ταυτότητας μου.
Μπορούμε να σταθούμε μόνο στο γεγονός;……..