Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο χριστουγεννιάτικο χορωδιακό φεστιβάλ νέων που διοργάνωσε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – περιφερειακή ενότητα Έβρου, υπό την αιγίδα της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2015, στο χώρο του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης, όπου εμφανίστηκαν οκτώ συνολικά χορωδίες σχολείων και ωδείων του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Περισσότεροι από 200 χορωδοί συνολικά και οι μαέστροι τους, έδωσαν εορταστικό μουσικό χρώμα για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, μέσα από παραδοσιακές και σύγχρονες μελωδίες και τραγούδια που παρουσίασαν στο πολυπληθές ακροατήριο.
φεστιβάλ

φεστιβάλ1
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε σχετικά: «Το 1ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αποτελεί μία ακόμη δράση εξωστρέφειας προς την κοινωνία και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης κι εγώ προσωπικά, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί στην πρωτοβουλία μας αυτή, η συμμετοχή χορωδιών και η προσέλευση του φιλόμουσου κοινού της Αλεξανδρούπολης, ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Αυτές οι πολιτιστικές δράσεις θα συνεχιστούν προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».