ΔημοσχάκηςΑνοιχτή επιστολή απέστειλε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης στους δύο υποψηφίους του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Στην επιστολή του, ο βουλευτής τοποθετείται πρωτίστως επί της κατευναστικής στάσης που πρέπει να κρατήσει η Κ.Ο. της παράταξης μέχρι τις εκλογές. Στάση που θα της επιτρέψει να λειτουργήσει ως εγγυητής της διαδικασίας και να εκτονώσει, αν όχι αποτρέψει, πιθανές πολωτικές καταστάσεις.
Δευτερευόντως, στην επιστολή του, προτείνει στους υποψηφίους μια σειρά από ενέργειες, οι οποίες θα διασφαλίσουν μια ουσιαστική και αποτελεσματική προεκλογική περίοδο, επικυρώνοντας το διάστημα αυτό, αλλά και πέραν αυτού, την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο, μέσα από σαφή πολιτικό λόγο, συγκεκριμένες προτάσεις και την αποφυγή προσωπικών αντεγκλήσεων.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε την περασμένη Κυριακή τον δυναμισμό και την ζωντάνια της. Η πολυσυλλεκτικότητα που αποτυπώθηκε στον πρώτο γύρο θα δώσει τώρα τα ηνία στην σαφέστερη και πιο επεξηγηματική αποτύπωση του αφηγήματος καθενός από τους δύο σας υποψηφίους για την επόμενη μέρα της παράταξης και της χώρας. Στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού, είναι πίστη μου πως πρέπει να κινηθούμε σε τέσσερεις βασικούς πυλώνες για την τρέχουσα προεκλογική περίοδο:
Πρώτον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να παίξει ρόλο ρυθμιστικό και κατευναστικό. Σε ένα ιδεολογικά ζωντανό και αγωνιστικό κόμμα είναι φυσικό να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πόλωσης. Οι Βουλευτές, μεμονωμένα σε τοπικό και σαν Κ.Ο. σε εθνικό επίπεδο, καλούνται να αναλάβουν το ρόλο του εγγυητή. Το αυτό θα πρέπει να ισχύσει και για όλα τα προβεβλημένα στελέχη. Θεωρώ πως το στρατόπεδο είναι ένα, αυτό της Κεντροδεξιάς Παράταξης και πως θα μπορούσε να ληφθεί πρωτοβουλία από τον μεταβατικό Πρόεδρο κ. Πλακιωτάκη ώστε να διασφαλιστεί ο ουδέτερος ρόλος των μελών της Κ.Ο., πέραν της προσωπικής τους επιλογής.
Δεύτερον, το πιο σημαντικό ζήτημα αυτήν την στιγμή δεν είναι άλλο από την αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει πρωτίστως να ενημερώσετε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας για την αντιπολιτευτική πολιτική που σκοπεύετε να ακολουθήσετε απέναντι στην λαίλαπα των άδικων μέτρων και των αντιμεταρρυθμίσεων που πρεσβεύει η σημερινή Κυβέρνηση, δίνοντας τον ρυθμό στα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης.
Τρίτον, θα πρέπει να έχουμε έτοιμο και το θετικό πρόσημο για την επόμενη μέρα. Για αυτό θα πρέπει να καταθέσετε τα βασικά σημεία της υπαλλακτικής κυβερνητικής πρότασής σας ο καθένας, η οποία με ελπίδα & ρεαλισμό θα βάλει πάλι την χώρα στον δρόμο της Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, ακυρώνοντας με άμεση αμφισβήτησή της την μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική.
Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι με σαφήνεια το ιδεολογικό, στρατηγικό και τακτικό στίγμα της επόμενης μέρας για την Κεντροδεξιά Παράταξη. O εκσυγχρονισμός και η ανανέωση της παράταξης είναι η βασικότερη απαίτηση των χιλιάδων Νεοδημοκρατών και των εκατομμυρίων πολιτών που προσβλέπουν σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κυβερνητικό πόλο. Οφείλουμε όλοι μαζί να παραδώσουμε στους πολίτες ένα κόμμα σύγχρονο, λειτουργικό, ευέλικτο, αποτελεσματικό και οικονομικά νοικοκυρεμένο, με το βλέμμα στο μέλλον και τα πόδια γερά πάνω στις αξίες και αρχές μας. Και με στόχο τα μέλη μας να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο!»