ΚαρπαθάκηςΤου Ηλία Προύφα
Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ο κόσμος θα ήθελε να έχει ο Παπάς της ενορίας του. Απλός, ειλικρινής, αγαπητός, προσεγγίσιμος, ταγμένος ψυχή και σώματι να υπηρετεί το συνάνθρωπο όπου βρεθεί και κυρίως κάτω από τις οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες.
Πρόκειται για τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Η’ Περιφέρειας Βορείου Έβρου και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυπρίνου, π. Νικόλαο Καρπαθάκη. Ενός λεβέντη Κρητικού Παπά που ακολουθώντας όχι το δικό του θέλω αλλά το θέλημα του Κυρίου, βρέθηκε να υπηρετεί ως λειτουργός του στο Βόρειο Έβρο.
Τον συναντήσαμε αυτές τις ημέρες στην πόλη της Λάρισας όπου λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας συγγενικού του προσώπου, βρίσκεται ανάμεσα στο Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Πόλης, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα βρέθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS.

Από την πρώτη ημέρα της άφιξής του στη Λάρισα και χωρίς καμία γνωριμία στην περιοχή, επιδόθηκε στο ποιμαντικό και ανθρωπιστικό του έργο, αυτό που ο λόγος του Ευαγγελίου επιβάλει. Δεν υπάρχει ασθενής, συγγενής και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που να τον έχει γνωρίσει και να μη τον αγαπήσει. Χωρίς καμία δόση υπερβολής θα αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα ασθενών της Ορθοπεδικής πτέρυγας του ANIMUS που κάθε απόγευμα στο επισκεπτήριο το πρώτο πράγμα που με ρωτούν βλέποντάς με, είναι αν μίλησα στο τηλέφωνο με τον Παπά τον οποίο καθημερινά περιμένουν.

Με σύμμαχο τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Αποκατάστασης,
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.