Λίγα λεπτά μετά τις 18:00 της Δευτέρας σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 71χρονου ψαρά ο οποίος αγνοείται από την Κυριακή το απόγευμα στον ποταμό Άρδα, στην περιοχή του φράγματος του Κυπρίνου.
Στις έρευνες θα προστεθούν δύτες από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, ενώ την πρώτη ημέρα, μετείχαν πυροσβέστες, κλιμάκιο της 4ης ΕΜΑΚ, αστυνομικοί, αλλά και πολλοί κάτοικοι οι οποίοι γνωρίζουν την περιοχή και τον αγνοούμενο ψαρά.

Ο 71χρονος, ο οποίος διατηρεί ταβέρνα στον Κυπρίνο, ψάρευε πολύ συχνά στο ποτάμι, ήξερε που πρέπει να ρίξει δίχτυα για να έχει επιτυχία, ενώ μαζί του, σύμφωνα με μαρτυρίες είχε και την κυνηγητική του καραμπίνα, καθώς ήταν και κυνηγός.
Μάλιστα τα δίχτυα του βρέθηκαν και σηκώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, έχοντας πάνω τους αρκετά ψάρια, κάτι που σημαίνει ότι η εξαφάνισή του σημειώθηκε αφού είχε ρίξει τα δίκτυα του.
Οι έρευνες θα ξεκινήσουν με το πρώτο φως της ημέρας, χωρίς μέχρι τώρα να έχει βρεθεί κάποια σημάδι και η βάρκα του αγνοούμενου.
Με αίτημά της η ελληνική πλευρά προς τη Βουλγαρία, ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες του φράγματος του Ιβαϊλογκραντ για να πέσει η στάθμη του Άρδα και να διευκολυνθούν οι έρευνες. Προς το παρόν οι Βούλγαροι συγκρατούν τα νερά, υπάρχουν όμως σημεία του ποταμού, όπου το βάθος σύμφωνα με κατοίκους, ξεπερνάει τα δέκα μέτρα.
εμακ