Σκέφτεστε να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, για οικονομία φυσικά, αλλά σκέφτεστε πως μπορεί να σας βγει ακριβότερα από ότι ένα καινούργιο; Λογικό! Πως μπορείς να το διασφαλίσεις αυτό; Πέρα από τον καλό, ενδελεχή μηχανικό έλεγχο, θα πρέπει να δεις και  κάποιες άλλες παραμέτρους, που μπορεί μεν να ισχύουν και στα καινούργια οχήματα, αλλά ειδικά στα μεταχειρισμένα μπορεί το κόστος – μαζί με τα service – να ανεβαίνει υπερβολικά.

 

Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, αν θέλουμε, για παράδειγμα, να αγοράσουμε ένα Corolla:

toyota

Αρχικό κόστος:  . Κοιτάμε τα χρηματοδοτικά πακέτα και τυχόν έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης. Αν πάρετε όμως δάνειο, θα πρέπει να υπολογίσετε και τους τόκους!

 

Καύσιμα: Βασικό σε ένα αυτοκίνητο, είναι τα καύσιμα. Τι είδους καύσιμα χρειάζεται, πόση κατανάλωση έχει, πόσο κοστίζει το φουλάρισμα και πόσο μακριά σας πάει; Πόσο καίει στις χαμηλές και πόσες στις υψηλές στροφές; Φόροι – Τέλη: Ένα επίσης σημαντικό έξοδο για το αυτοκίνητο, είναι οι φόροι και τα τέλη κυκλοφορίας.. Αν και στην Ελλάδα το καθεστώς επιβολής τελών δεν είναι πάντα ξεκάθαρο και σταθερό, δεν μπορείτε να μην υπολογίσετε αυτό το έξοδο. Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, όσο πιο παλιό είναι ένα όχημα τόσο πιο χαμηλό είναι το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Όπως και να έχει, θα πρέπει να υπολογίζεται το κόστος για την συνεχή ασφάλιση του οχήματός σας. Στάθμευση και διόδια: Αν δεν έχετε δωρεάν χώρο στάθμευσης όπου ζείτε, ή ένα γκαράζ και ζήτει σε μεγάλη πόλη, μάλλον θα πρέπει να πληρώσετε και για την στάθμευση… Ένα κόστος ιδιαίτερα υψηλό. Συντήρηση: Είναι το Α και το Ω και αν είστε προσχετικοί, θα γλυτώσετε από απρόβλεπτες αβαρίες ή, τουλάχιστον, θα μειώσετε τις πιθανότητές τους… Λάδια, ανταλλακτικά, εξαρτήματα, λάστιχα και άλλα μέρη του οχήματος, θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά, να γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές κλπ.Μάλιστα, το κόστος μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερο, με αγορές μέσω του internet, όπως από την γεμάτη ποικιλία προϊόντων ιστοσελίδα antallaktikaONLINE.gr