ΠατσουρίδηςΤίποτα, τίποτα, δεν τον σταματά. Δύο φορές «καθάρισε» με άνεση το δήμο Διδυμοτείχου, ενώ σε προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές είχε εκτοξεύσει τα νούμερα των σταυρών που πήρε ποτέ υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος του Έβρου. Το (θέλω τον τέταρτο σταυρό) έχει μείνει στην ιστορία, όχι μόνο γιατί το έλεγε στα καφενεία που πήγαινε, αλλά γιατί τον έπαιρνε κι όλας.
Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Πάρις Πατσουρίδης, αν θέλει, όλα δείχνουν ότι θα μπει και με άνεση στη βουλή.
Τα δεδομένα δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν, όπου είχε αποτύχει και τις δύο φορές που ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.
Οι παλιές καραβάνες, αποχωρούν, ο νέος βουλευτής του κόμματος, είναι αμφίβολο πως θα τα πάει τη δεύτερη φορά που θα βάλει υποψήφιος, καθώς μπορεί να καταθέτει ερωτήσεις, να κάνει παρουσιάσεις του βιβλίου του, αλλά είναι στην αντιπολίτευση και δε μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά αποφάσεις, ενώ η τριβή με τον κόσμο, δεν έχει πάντα θετικά αποτελέσματα.
Βέβαια, το πολιτικό τοπίο στον Έβρο, ειδικά στο κόμμα της ΝΔ, μπορεί να ξεκαθαρίσει μετά τις εσωκομματικές εκλογές για ΝΟΔΕ και τις τοπικές, αλλά οι πόντοι του δημάρχου Διδυμοτείχου είναι πολλοί. Πάρα πολλοί, καθώς χειρίζεται τις καταστάσεις δίνοντας λύσεις, συμμαζεύοντας τα οικονομικά του δήμου, όπως τόνιζε και προεκλογικά. Είναι σαν τις καταθέσεις που τοκίζονται. Σίγουρη επένδυση.
Δήμαρχος, αγαπητός στους δικούς του, κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Αν κάνει το βήμα, ίσως να τον στηρίξουν κι από την αντιπολίτευση του δήμου του, φυσικά όχι για λόγους συμπάθειας, αλλά για καθαρά λόγους πολιτικού παιχνιδιού.
Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και με έξυπνες κινήσεις, μπορεί όχι μόνο να γίνει βουλευτής, αλλά να είναι και ο πρώτος βουλευτής του Έβρου. Κι αν το αποτέλεσμα δε σηκώνει αμφισβήτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, δε θα δικαιούται να το παραβλέψει. . .