ΕΠΟΦΕΕκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού διοργανώνει η «Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου», την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στις 10:00 στην Αλεξανδρούπολη.
Η επετειακή εκδήλωση μνήμης τελεί υπό τη στήριξη της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, της περιφέρειας ΑΜΘ – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και του δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Μνημείο «Χατζή Αντώνη και Δόμνα Βισβίζη»
10:00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος.
Κατάθεση στεφάνου από τις Αρχές και τους Συλλόγους.
«Ενός λεπτού σιγή». Εθνικός Ύμνος από τη Μπάντα του «Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας-Θράκης».
Χαιρετισμοί από τις Τοπικές Αρχές. Πέρας Τελετής.

 Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως
(παραπλεύρως Ι.Ν. Αγίου Νικολάου)

8:00 μ.μ. «ΘΡΑΚΩΝ ΠΑΘΗ»
Ο Σύλλογος Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης «ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» πραγματοποιεί υπό την αιγίδα της ΕΠΟΦΕ επετειακή εκδήλωση μνημοσύνης και ιστορικής γνώσης για τα πάθη των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, που περιλαμβάνει τις ενότητες:
ΛΟΓΟΣ: Ομιλία του Θεολόγου-Εκκλησιαστικού Ιστορικού, Νομικού και Συγγραφέα κ.Ιωάννη Σιδηρά με θέμα: «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗ 1913-1918» (Ιστορική Αναψηλάφηση του ολέθρου της Εθνοκαθάρσεως των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης κατά την περίοδο των Βαλκανικών και του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου).
ΗΧΟΣ: Τραγούδια από τη Χορωδία «Φωνές της Θράκης».
ΕΙΚΟΝΑ: Φωτογραφική Έκθεση από την προσωπική συλλογή του κ. Μιχάλη Πατέλη.