Λαμπάκης ΒαγγέληςΜε αφορμή το αυξημένο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων της αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines που αντιστοιχεί στην αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολη-Αθήνα και Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας δικαιότερη μεταχείριση.

Η επιστολή Λαμπάκη αναλυτικά:

Αξιότιμοι κύριοι,
Ο Νομός Έβρου παλαιότερα ήταν προσδιορισμένος ως «τόπος εξορίας». Σήμερα η (μονοπωλιακή) πολιτική της AEGEAN δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό στους πτωχότερους Έλληνες σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τη φτωχότερη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη ΘΡΑΚΗ, καθώς δημιουργεί απομάκρυνση από το κέντρο της Αθήνας λόγω του κόστους των εισιτηρίων, που είναι κατά μέσο όρο 200,00 ευρώ για τους Εβρίτες.
Ανήμποροι Εβρίτες και Ροδοπαίοι μικροεπαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες, ασθενείς που πρέπει να επισκεφθούν την Αθήνα με συνοδό, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν 500,00 ευρώ για δύο άτομα με επιστροφή για ένα ταξίδι στην Αθήνα, όταν στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα οι πολίτες πληρώνουν 50,00 ευρώ για πτήση μετ’ επιστροφής και στη γραμμή Κρήτη –Αθήνα η σχετική δαπάνη είναι 100,00 ευρώ το άτομο.
Είμαστε οι Θρακιώτες πολίτες β΄ κατηγορίας;
Είμαστε οι Θρακιώτες πολίτες άλλου Θεού;
Εφαρμόζεται μήπως για τους Θρακιώτες πολιτική οικονομικού αποκλεισμού;
Ζητάω άμεση παρέμβαση και απονομή δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας την πολιτική της AEGEAN που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει στη Θράκη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ