Η περιφέρεια Ανατολικής σύλλογος μουσικώνΜακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εν όψει της εορτής του Πάσχα, διοργανώνει συναυλία θρησκευτικής μουσικής την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 20.00 στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με το σύλλογο μουσικών εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα των Vivaldi, Mozart, Schubert και άλλων σημαντικών μουσουργών, χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη ποικιλομορφία των αποδιδόμενων έργων και την πληθώρα των συμμετεχόντων μουσικών συντελεστών. Μεταξύ άλλων θα ερμηνευθούν αριστουργήματα της δυτικής μουσικής, όπως το Ave Maria του Schubert και το Ave verum corpus του Mozart αλλά και μελωδίες από τον χώρο της ανατολικής εκκλησίας, όπως αυτές που ψάλλονται κατά τις λιτανείες στο Ναό του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.
Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αποτελεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Magnificat RV610 του Antonio Vivaldi περίπου 300 χρόνια μετά τη σύνθεσή του.
Συμμετέχουν ως σολίστ η Στέλλα Αδαμίδου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο Βαγγέλης Μάμμος και η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης και του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τρικούπη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.