Τομαδάκης φωτοΗ φοροκαταιγίδα που αναμένεται, φυσικά δε μας προκαλεί καμία έκπληξη. Άλλωστε φοροκαταιγίδες πέφτουν χρόνια και ποτέ δε βγαίνουμε σε λιμάνι. Μόνο μόλους πιάνουμε κι αυτούς απέξω.

Πριν δέκα περίπου χρόνια, κυκλοφορώντας στο Τρίγωνο, έβλεπα σε πολλά σπίτια δορυφορικά πιάτα. Όταν ρώτησα, γιατί βρε παιδιά θέλετε να βλέπετε ξένα κανάλια, έλαβα την απίστευτη απάντηση, ότι δεν είναι για τηλεόραση, αλλά για ίντερνετ. . .

Η ελληνική πολιτεία, πριν από δέκα περίπου χρόνια, ξεκίνησε με πολύ γοργούς. . . ρυθμούς να αναπτύσσει το διαδίκτυο. Πρώτα στην Αθήνα φυσικά και μετά στην περιφέρεια.
Τότε, δικαίωμα στον κόσμο του διαδικτύου, δεν είχαν οι κάτοικοι των Δικαίων, των Πετρωτών, του Ορμενίου, της Φτελιάς και προφανώς εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων χωριών σ’ όλη τη χώρα. Όμως η τεχνολογία και η ζωή, προχωρούσε αναντίστοιχα με τους όρους ανάπτυξης τότε των υποδομών του ελληνικού κράτους.
Οι κάτοικοι του Τριγώνου, αναζητώντας διέξοδο και πάνω απ’ όλα δικαίωμα σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, κτύπησαν την πόρτα της Βουλγαρίας.
Εκεί εταιρίες παρείχαν το δικαίωμα να κάνεις σύνδεση μέσω δορυφορικού πιάτου. . . να έχεις πάρα πολύ καλή ταχύτητα, υπερβολικά σταθερή σύνδεση και πάνω απ’ όλα πολύ πιο φθηνή από το να είχες σύνδεση μέσω τηλεφωνικής γραμμής με τον ΟΤΕ.

Με τον καιρό, οι κάτοικοι του Τριγώνου, αφού επιτέλους η Ελλάδα τους έδωσε το δικαίωμα να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση, συνδέθηκαν με τη χώρα τους και άφησαν τη «δορυφορική» και φθηνότερη σύνδεση με τη Βουλγαρία.
Τώρα ακούγεται, ότι θα φορολογηθεί και το διαδίκτυο στη χώρα μας. Θα πληρώνουμε για τις συνδέσεις, για την καλωδιακή τηλεόραση και πολλά άλλα ίσως. Ίσως στο μέλλον να μπουν και μηχανισμοί για να καταμετρούν το πόσες φορές ανοίγουμε το ψυγείο μας, την πόρτα της τουαλέτας, το πότε μας μαλώνει η γυναίκα μας και μας στέλνει για ύπνο στον καναπέ.
Μέχρι να το ψηφίσουν, είμαι σίγουρος, ότι στο Τρίγωνο, θα εμφανιστούν ξανά τα δορυφορικά πιάτα σύνδεσης με το βουλγάρικο ίντερνετ.
Επίσης είμαι σίγουρος ότι θα πολλαπλασιαστούν όσοι θα βάζουν βενζίνη στη Βουλγαρία.
Είμαι ακόμη πιο σίγουρος, ότι θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή, η φτώχεια, η ανέχεια και η μετανάστευση.