εσηεμθΧωρίς δελτία ειδήσεων την Παρασκευή και το Σάββατο τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Σήμερα και αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αντιδρούν οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε ανακοίνωσή της τονίζει:
απεργιακές κινητοποιήσεις
20 Απριλίου 2016
Αρχίζουν αύριο οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις 48ωρες απεργίες που προκήρυξε η Ομοσπονδία ως εξής:

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4 απεργούν όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε γραφεία Τύπου.
Από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4 απεργούν όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Οι συνάδελφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ που απασχολούνται αποκλειστικά στον ραδιοφωνικό Σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 θα συμμετάσχουν στη δεύτερη από τις 48ωρες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΠΟΕΣΥ:

Με τον απεργιακό αγώνα μας εκτός από τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, της ανασφάλιστης ή και απλήρωτης εργασίας, απεργούμε γιατί για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά και στα επικουρικά ταμεία του κλάδου, τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα αιτήματά μας είναι:

Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς
Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.