πυροσβέστηςΗ Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, ως Διοίκηση Πυρ/κων Υπηρεσιών του Νομού Έβρου, ενημερώνει τους πολίτες για την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου την 1η ΜΑΙΟΥ 2016
Σας γνωρίζουμε ότι την 1η ΜΑΪΟΥ 2016 (Κυριακή του ΠΑΣΧΑ) αρχίζει η φετινή αντιπυρική περίοδος, η οποία τελειώνει την 31η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016. Οι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό, καθώς και την απομάκρυνση της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών, σκουπιδιών κ.λ.π., προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς (Πυροσβεστική Διάταξη υπ΄αριθ.4/2012).
Επίσης, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται το άναμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο και αιτία, όπως και η χρήση ηλεκτρικών συσκευών για εργασίες, που μπορεί να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς (χρήση τροχού, ηλεκτροκόλησης κ.λ.π.).(Πυρ/κή Διάταξη 9Α/2005).
Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας & οι αγρότες του Νομού μας, να λάβουν σοβαρά τις απαγορεύσεις που προαναφέρθηκαν ,όπως ήδη έχουν κάνει με συνέπεια ,όλα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου και φέτος να μην γίνουν υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών, με πιθανά ανυπολόγιστες καταστροφές για τον τόπο και τις περιουσίες μας.
Συμπληρωματικά και παράλληλα με τις ολόθερμες ευχές μας προς τους πολίτες του Έβρου για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ &ΠΑΣΧΑ ,που φέτος συμπίπτει με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ,θα θέλαμε να τους συστήσουμε να δείξουν ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ:
1)Κατά την διάρκεια του ψησίματος του οβελία, που θα πρέπει να γίνεται σε απολύτως ασφαλής χώρους μακριά από αγροτικές και δασικές εκτάσεις. Καλό θα ήταν μαζί να έχουν ένα δοχείο με νερό ή άλλη πηγή ύδατος και φορητό πυροσβεστήρα.
2)Να μην αφήνουν αναμμένα κάρβουνα ακόμη και μέσα στην ψησταριά μετά το τέλος του ψησίματος και πολύ περισσότερο να μην τα πετούν ανεξέλεγκτα, εάν δεν βεβαιωθούν ότι έχουν σβήσει καλά.
3) Να μην πηγαίνουν για ύπνο ή να απομακρύνονται από την κατοικία τους, αφήνοντας αναμμένα κεριά και λαμπάδες.

4)Να μην τοποθετούν τις λαμπάδες αναμμένες πάνω σε πλαστικές βάσεις ή κοντά σε εύφλεκτα υλικά.
5)Να μην πετούν κροτίδες και βεγγαλικά ή άλλα φωτιστικά (με αλεξίπτωτα) κατά την διάρκεια της Ανάστασης και του ΠΑΣΧΑ, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται κοντά σε δασικές ή αγροτικές περιοχές.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ
ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 199

Ο Διοικητής

Κων/νος Β. Κούκουρας
Αντιπύραρχος