είναι στο χέρι μαςΣτη συνάντηση συλλογικοτήτων της Βόρειας Ελλάδας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαίου στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχει η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας -Είναι στο Χέρι μας-. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο προσπάθειας συνεργασίας με άλλες συλλογικότητες και αυτοδιοικητικά σχήματα, ώστε να διεκδικηθεί σθεναρότερα η υλοποίηση ενός μοντέλου δημόσιας, αποκεντρωμένης διαχείρισης, συμφέρουσας για τον πολίτη και την προστασία του περιβάλλοντος.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν ο ρόλος του δημόσιου φορέα στην διαχείριση απορριμάτων, η αναδιάρθρωση του συστήματος ανακύκλωσης, οι ασκούμενες πολιτικές στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και οι ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ.
Η αυτόνομη κίνηση πολιτών, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι συνεχίζει την προσπάθεια της για την ανατροπή των φιλοεργολαβικών σχεδιασμών, που έρχονται από την πίσω πόρτα και στο δήμο Ορεστιάδας. Παράλληλα, η κίνηση υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις, συμμετέχει ενεργά και παρεμβαίνει με δημιουργικές προτάσεις στο δημόσιο διάλογο.