εθνολογικό μουσείο ΘράκηςΤο Σωματείο Φίλων του Ε.Μ.Θ. σας προσκαλεί στην 6η συνάντηση του Πολιτιστικού Καφενείου με θέμα: Οικογένεια – Σχολείο- Παιδί την Πέμπτη 12 Μαίου 2016 στις 7:30 μ.μ. στον πολυχώρο του ΕΜΘ. Στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα του άγχους των εξετάσεων.
Συντονιστής των συναντήσεων: Νίκος Μακρής, Αναπ. Καθηγητής Ψυχολογίας Δ.Π.Θ.
Είσοδος ελεύθερη.
Θα συζητηθούν οι παράγοντες που προκαλούν το άγχος των εξετάσεων και η σχέση του με την επίδοση. Θα συζητηθούν επίσης τρόποι διαχείρισης του άγχους από τους ίδιους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Ο Νίκος Μακρής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και επισκέπτης Καθηγητής στο Ερευνητικό Κέντρο Ανάπτυξης του Ανθρώπου του Πανεπιστήμιου του Michigan των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη γνωστική ανάπτυξη, τις διαδικασίες μάθησης και τα κίνητρα μάθησης. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε ελληνόγλωσσα και διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας και μέλος διεθνών εταιριών σχετικών με τη γνωστική ανάπτυξη του ατόμου, τη μάθηση και τη διδασκαλία.