Λίγους μήνες υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν ακόμη οι οδηγοί της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη ουσιαστική ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού, η  οποία αν και έχει παραδοθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της, δεν έχει ακόμη γίνει το ουσιαστικό βήμα, δηλαδή της σύνδεσής της με τη Λεωφόρο Μάκρης. Το σημείο, όπου θα ενωθούν οι δύο δρόμοι, σχεδόν απέναντι από τον ΕΟΤ είναι ακόμη «τυφλό» και μόλις πριν λίγες μέρες το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ ενέκρινε τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες για τη σύνδεση των δύο οδών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ,  οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση των εργασιών θα έχουν ισχύ έως και 3 μήνες, με τη δυνατότητα παράτασης. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα επί της Λεωφόρου Μάκρης και η περιοχή εργοταξιακής σήμανσης εκτείνεται από τη διασταύρωση με την οδό Κουταβού έως και τον κόμβο του καταστήματος Lidl.

Στην πρώτη φάση της μελέτης εργοταξιακής σήμανσης, θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας της αριστερής λωρίδας και εξυπηρέτησή της από τη δεξιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στη δεύτερη φάση, θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας της δεξιάς λωρίδας και εξυπηρέτησή της από την αριστερή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Για να δοθεί κατάλληλος χρόνος και χώρος στα οχήματα για αυτή τη μετάβαση αρχικά η αριστερή λωρίδα καταργείται και ο κυκλοφοριακός φόρτος εξυπηρετείται από τη δεξιά και ακολουθεί εκτροπή της κυκλοφορίας από τη δεξιά λωρίδα στην αριστερή.

Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα αρχίσει από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απόφασης της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, για 3 μήνες με τις ενδεχόμενες παρατάσεις που πιθανόν θα απαιτηθούν.

περιφερειακος-αλεξ