αστυνομιαΜία παράξενη υπόθεση ερευνούν τις τελευταίες εβδομάδες αστυνομικοί στην Ορεστιάδα. Πρόκειται για υπόθεση κλοπών που είχε αναστατώσει την Ορεστιάδα.
Τον Σεπτέμβριο ιδιοκτήτες μονοκατοικιών δήλωναν συνεχώς θύματα κλοπών. Οι καταγγελίες κλοπών έφτασαν τις πέντε και οι κλέφτες ήταν άφαντοι. Από τα σπίτια έκαναν φτερά μετρητά και κοσμήματα.
Η αστυνομία κατέστρωσε σχέδιο ώστε να πιάσει τους δράστες. Αύξησε περιπολίες, ενίσχυσε τις φυλάξεις πιθανών στόχων, ενώ προσπαθούσε να αξιοποιήσει κάθε πληροφορία που έφτανε.
Τελικά στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δύο άνδρες 34 και 35 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής.
Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγείλει τα θύματα από τα σπίτια αφαιρέθηκαν 31.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 5.000 ευρώ.
Οι δύο δράστες που έφτασαν από την Αθήνα στην Ορεστιάδα έψαχναν κυρίως στις κρεβατοκάμαρες. Σε κομοδίνα και κάτω από τα στρώματα. Έμεναν λίγη ώρα και στα σπίτια και γίνονταν καπνός.
Ακόμη οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει που έμεναν και θεωρείται σίγουρο ότι είχαν συνεργούς, ενώ έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπών.
Στο μεταξύ, η αστυνομία ερευνά και υποθέσεις κλοπών σε σπίτι στις Καστανιές, οι οποίες όμως δεν πρέπει να σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.