Υπό μελέτη βρίσκεται το θέμα δημιουργίας νέου σταθμού διοδίων στη Θράκη, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με τους φορείς της περιοχής και τον πρόεδρο του Ταμείου Στέργιο Πιτσιόρλα, τέθηκε επί τάπητος η καθολική άρνηση για δημιουργία διοδίων στη Μέστη ή όπου άλλου στη Θράκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, στην περιοχή της Θράκης βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες αρκετά τεχνικά κλιμάκια, τα οποία μελετούν την κυκλοφορία και κάνουν μετρήσεις στο οδικό δίκτυο. Όπως γράφει η εφημερίδα Γνώμη, τα στοιχεία αυτά θα συμπεριληφθούν σε μία οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία θα προτείνει συγκεκριμένα και σε νέα βάση ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί για τα διόδια στην περιοχή. Ένα ενδεχόμενο είναι να υπάρξει τελικά αλλαγή της χωροθέτησης, από τη Μέστη κάπου αλλού, ενώ σοβαρά εξετάζεται το θέμα της αναλογικής χρέωσης διοδίων.

Όπως σημείωσε, τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας, υπάρχει κατανόηση για τους προβληματισμούς και την αγωνία των φορέων και σε αυτή την κατεύθυνση, γίνονται οι σχετικές μελέτες, ώστε να υπάρχει ένα πιο δίκαιο και ορθολογικό σύστημα, με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση. Μάλιστα, οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα τέλη του μήνα, με στελέχη και των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να συζητήσουν το θέμα με τα νέα δεδομένα.

διοδια-ταιπεδ