ταπ tap αγωγός αέριοEγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης η οριστική μελέτη αποκατάστασης και αναδάσωσης της περιοχής όδευσης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου εντός της περιοχής του Σουφλίου που είναι στην ευθύνη του δασαρχείου Σουφλίου. Η μελέτη εγκρίθηκε και από δασοπονο του δασαρχείου Σουφλίου, ενώ το συνολικό κόστος της ανέρχεται σε 85. 747 ευρώ.
Σκοπός της μελέτης είναι η οριοθέτηση της έκτασης καθώς και η αποκατάσταση της διαταραγμένης περιοχής. Οι εργασίες που πρόκειται να αναπτυχθούν, στόχο έχουν την επανεγκατάσταση της αυτόχθονης βλάστησης και την αποκατάσταση του διαταραγμένου οικοσυστήματος μετά το πέρας των εργασιών κατασκευής του αγωγού.
Η έκταση προς αποκατάσταση εκτείνεται στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σουφλίου. Η έκταση που καταλαμβάνει η ζώνη εργασίας του αγωγού παραχωρήθηκε προσωρινά στον TAP και με το πέρας των εργασιών, οφείλει να την αποκαταστήσει και να την αναδασώσει. Η έκταση στην οποία θα γίνει επέμβαση και στη συνέχεια αποκατάσταση είναι ίση με 65.550 m2. Σε πλάτος 4 μέτρων, εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα του αγωγού καθ’ όλο το μήκος του , δεν επιτρέπεται να φυτευτούν δενδρώδη είδη για λόγους σσφάλειας και προστασίας της ακεραιότητας του αγωγού. Στην υπόλοιπη έκταση προτείνεται να φυτευτούν συνολικά 8.066 φυτά, από τα οποία τα 93 είναι δενδρύλλια, τα 2.966 είναι θάμνοι και τα 4.977 είναι πόες. Το έργο θα εκτελεστεί από την εταιρεία «Trans Adriatic Pipeline» με δικές της πιστώσεις και κάτω από την συνεχή επίβλεψη του Δασαρχείου Σουφλίου.