λαογραφικό μουσείο Κάθε Κυριακή και ώρα 17:00, συνεχίζει τις πρόβες της η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας. Οι πρόβες γίνονται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στον δεύτερο όροφο του Μουσείου, διαρκούν περίπου μία ώρα και διδάσκονται παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα από την Θράκη και από όλη την Ελλάδα.
Στην Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Μουσείου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαθητές 10-18 ετών. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, για εγγραφή ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε:
– να περάσετε από το Μουσείο καθημερινές και Σαββατοκύριακα και ώρες 10:00-13:00,
– να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο του Μουσείου (2552028080) τις ίδιες ώρες,
– όλες τις ώρες της ημέρας στο κινητό του Προέδρου του Μουσείου 6977567566 (κ. Πασχάλης
Μαυρίδης, συνταξιούχος δάσκαλος)
– να μας στείλετε e-mail στα lmusorest@otenet.gr και info@musorest.gr
– ή ακόμη και με ένα απλό μήνυμα στο Facebook του Μουσείου («Μουσείο Νέας Ορεστιάδας»)
Η εγγραφή και η συμμετοχή στην Χορωδία είναι εντελώς δωρεάν. Προς το τέλος της σχολικής σεζόν, την άνοιξη, για όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην Χορωδία, θα διοργανωθεί εκδρομή σε πόλη της Τουρκίας ή της Βουλγαρίας, η οποία θα είναι επίσης εντελώς δωρεάν, ενώ θα υπάρξουν τουλάχιστον 1-2 εμφανίσεις της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας σε εκδηλώσεις στη Νέα Ορεστιάδα μέσα στη σεζόν.
Χοράρχης της Χορωδίας θα είναι το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου και καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και έγκριτος παραδοσιακός οργανοπαίχτης και τραγουδιστής της Θρακιώτικης μουσικής σκηνής, κ. Βαγγέλης Κατσουλίδης. Την Χορωδία θα συνοδεύουν σε κάθε πρόβα 3-4 νεαροί παραδοσιακοί οργανοπαίχτες με θρακιώτικα μουσικά όργανα, όπως κλαρίνο, τουμπερλέκι, ούτι κ.α. Σας περιμένουμε!