πγνΧωρίς ακτινοθεραπεία για το διάστημα από Μάιο ως Σεπτέμβριο κινδυνεύουν να μείνουν οι καρκινοπαθείς της ΑΜΘ που κάνουν τις θεραπείες τους στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αιτία, η απεγκατάσταση του μηχανήματος που εξυπηρετεί σήμερα περίπου 750 άτομα το χρόνο, προκειμένου να τοποθετηθεί  ο υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής, μια δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που θα αλλάξει για πάντα τον υγειονομικό χάρτη στην περιοχή μας.

Ωστόσο, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το ενδεχόμενο να μείνουν για όλο αυτό το διάστημα χωρίς ακτινοθεραπείες οι ασθενείς της ΑΜΘ είναι εφιαλτικό και ίσως να στοιχίσει και σε ανθρώπινες ζωές, όπως είπε η αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» Αναστασία Σπυρίδου, ΄στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό την Τρίτη.

Σε υπόμνημα που παρέδωσε στον υπουργό προτείνονται λύσεις, όπως η εγκατάσταση ενός 2ου μικρού Γραμμικού Επιταχυντή στο χώρο της Μονάδας Κοβαλτίου και η διάθεση του απαραίτητου αριθμού τεχνολόγων, μέχρι να λειτουργήσει το νέο μηχάνημα.