Ψαθάδες ποτάμιΑν θα μιλάγαμε για φάκελο του κάθετου άξονα του Έβρου, θα ήταν λάθος. Το σωστό θα ήταν εγκυκλοπαίδεια.
Όση οργή κι αν έχει μείνει στους κατοίκους του Έβρου, εξακολουθεί να εκφράζεται για έναν δρόμο, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει σαφή ημερομηνία παράδοσης.
Ο λόγος για τον κάθετο άξονα του Έβρου, ο οποίος παραδίδεται σε άγνωστο χρόνο, με τραγικά και δυστυχώς καθημερινά αποτελέσματα για τους Εβρίτες. Του μοναδικού όρθιου και αρσενικού νομού της Ελλάδας.
Το τμήμα Μάνδρα – Ψαδάδες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν παραδίδεται γιατί ενώ σχεδόν όλα είναι έτοιμα, δύο σημεία καθυστερούν το έργο.
Το πρώτο έχει να κάνει με την τοποθέτηση στηθαίων (μπαρών) και το δεύτερο αφορά σε θέμα με τις γραμμές του ΟΣΕ στο Λάβαρα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος προσπαθεί κι αυτός να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει και δεν παραδίδεται το έργο, τα δύο συγκεκριμένα κολλήματα καθυστερούν την παράδοση τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου. Για το μεν πρώτο υπάρχει απαίτηση πιστώσεων, για το μεν δεύτερο αναζητείται λύση.
Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το thraki Νεα, προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρίας έχει μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους και για την εκτέλεση των εργασιών.
Το thraki Νεα, όλο το πρωί της Δευτέρας 13-2-2017 προσπαθούσε να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο από την Εγνατία, προκειμένου να υπάρξει πληροφόρηση για το έργο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, παρά τις προσπάθειές μας.
Μπροστά σ’ αυτές τις καταστάσεις, το όνειρο παράδοσης και του τμήματος Μάνδρας – Αρδανίου, φαντάζει ακόμη πιο μακρινό.