Τον αδόκητο χαμό του καπετάνιου και λάτρη του προσκοπισμού Σταύρου Μπαμπάλα θρηνεί από χθες η Αλεξανδρούπολη. Ο αγαπητός Σταύρος άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Είχε προλάβει να κατασκευάσει μετά από προσπάθειες και αγώνες ετών το αντίγραφο της θρυλικής Καλομοίρας, που ήταν το περίφημο ‘μπρίκι’ της οικογένειας των Βισβιζηδων, το οποίο παρουσίασε πέρσι. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 2 στον ιερό ναό της Αγίας Κυριακης στην Αλεξανδρούπολη. Στην μνήμη του εκλιπόντος σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του, όσοι το επιθυμούν αντί στεφάνου μπορούν να δώσουν χρήματα στον ναό που θα γίνει η κηδεία ή σε τραπεζικό λογαριασμό, που λόγω capital control είναι ιδιωτικός. Τα χρήματα θα δοθούν στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης και στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρόσκοποι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη και την ευλογία να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του, ήταν κάτι παραπάνω από ένας Αρχηγός. Ήταν ένας φίλος, ένας αδελφός και το κενό που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο. Ακόμη και αυτή η ώρα που ο Ύψιστος διάλεξε να τον πάρει κοντά του ήταν η ώρα που όλοι οι φίλοι του Παλαιοί Πρόσκοποι γιόρταζαν την Ημέρα Σκέψης και περίμεναν την παρουσία του.

Καλό ταξίδι Αρχηγέ, φίλε και αδελφέ Σταύρο και ας είναι ελαφρύ το χώμα της Θρακικής γης που τόσο πολύ αγάπησες, υπηρέτησες και σε λίγο θα σε σκεπάσει, ελαφρύ.

Η ανάμνηση σου θα ζει πάντα στις καρδιές μας».

Μπαμπαλας