αστυνομίαΣε τραυματισμό αστυνομικού, διακινητή και λαθρομεταναστών κατέληξε καταδίωξη οχήματος στην εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης.

Την Τετάρτη το πρωί αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, αυτοί όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Κοντά στη Σάλπη Ροδόπης, τα δύο οχήματα εισήλθαν σε αγροτική οδό και ακινητοποιήθηκαν, όποτε οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Ο 30χρονος, οδηγός του ενός αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, έκανε όπισθεν χτυπώντας με το όχημα του έναν από τους αστυνομικούς και προσκρούοντας στο περιπολικό καταφέρνοντας να διαφύγουν.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίστηκαν και το ένα όχημα των διακινητών εντοπίστηκαν ξανά κοντά στο Γλυκονερίου Ροδόπης ακινητοποιημένα.
Στο σημείο εντοπίσθηκαν επίσης δέκα λαθρομετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο παραπάνω όχημα και είχαν τραυματισθεί από το τροχαίο ατύχημα.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων βρέθηκε κρυμμένος, σε κοντινή απόσταση από το σημείο του τροχαίου και ο 30χρονος διακινητής – οδηγός του οχήματος, ο οποίος επίσης είχε τραυματισθεί.
Ο διακινητής και όλοι οι διακινούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου επτά από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι εξήλθαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν από γιατρούς και στον τραυματία αστυνομικό, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.