φωτιά ΒαγιαζήτΤέλος της εβδομάδας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, η έκδοση πορίσματος για την αιτία της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε καταστροφές στο τέμενος Βαγιαζήτ τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη των ερευνών, συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων.
Η πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, με την συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, στις 02:55 την 22/03/2017, στο τέμενος Βαγιαζήτ του δήμου Διδυμοτείχου. Για την πορεία των ερευνών έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας».

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι η φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι της Τρίτης δεν σχετίζεται με την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγες ώρες αργότερα.
Η πυροσβεστική ερευνά το αν συνεχίστηκαν εργασίες μετά την απομάκρυνση των πυροσβεστών το μεσημέρι της Τρίτης και το ποιες ήταν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες, καθώς και το είδος των εργασιών που πραγματοποιούνταν εντός του τεμένους.

Η έκδοση του πορίσματος, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα λύσει πολλές απορίες.
Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να σβήνουν εστίες φωτιάς μέσα στο τέμενος, χωρίς όμως να εισέρχονται σε αυτό, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης τμημάτων από την οροφή.
Η διαδικασία απομάκρυνσης των ετοιμόρροπων τμημάτων, έχει ξεκινήσει με την τοποθέτηση γερανών από το απόγευμα του Σαββάτου.

Δείτε βίντεο από την καταστροφική πυρκαγιά.