ΜαυρίδηςΤην απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Μαυρίδης είπε ότι θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές, ακόμη κι αν υπάρξουν αλλαγές στον Καλλικράτη.
Ο κ. Μαυρίδης στο μεταξύ αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, λέγοντας ότι από τις 8 Αυγούστου του 2016 που ψηφίστηκε ο νόμος για τα δημόσια έργα (νόμος Σπίρτζη), υπάρχει δυσλειτουργία στην εκτέλεση έργων, με αποτέλεσμα πολλά να μην εκτελούνται, ενώ πρέπει να γίνουν ξανά επικαιροποιήσεις μελετών. Στα έργα που αυτή τη στιγμή δεν πραγματοποιούνται, ενώ όλα ήταν έτοιμα, περιλαμβάνονται ο δρόμος Βάλτου – Δοξιπάρας, ο νέος αγωγός στο Χανδρά, η ύδρευση Κομάρων, η επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή του 8ου δημοτικού και η κατασκευή του 4ου νηπιαγωγείου.
Ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι δε γίνονται προσλήψεις στους δήμους, κάτι που δημιουργεί προβλήματα, καθώς υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, ενώ οι δήμοι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν χρήματα, πρέπει να καλύψουν ανάγκες που προκύπτουν για τον τομέα της καθαριότητας. Στο δήμο Ορεστιάδας πέρα από το κόστος για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, υπάρχει και το επιπλέον κόστος για τη μεταφορά των απορριμάτων στην Κομοτηνή.
Για φέτος, η διαχείριση από το δήμο, παράλληλα με τον περιορισμό των εξόδων, είχε σαν αποτέλεσμα να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, ενώ θα γίνει προσπάθεια για μη αύξηση και τη νέα χρόνια.
Στην προσπάθεια για μείωση των εξόδων του δήμου, ο δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή των δημοτών, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην ανακύκλωση, καθώς στην ουσία η μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στην Αλεξανδρούπολη, δεν επιβαρύνει το δήμο, λόγω του ανταποδοτικού χαρακτήρα της ανακύκλωσης, κάτι που δεν συμβαίνει με τη μεταφορά απορριμάτων στην Κομοτηνή, η οποία είναι πολυδάπανη.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο δήμος εντόπισε περιπτώσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων οι οποίες έκλεβαν ρεύμα από δημοτικές εγκαταστάσεις. Τις υποθέσεις ο δήμος τις έχει καταγγείλει, ενώ με τον εντοπισμός του παράλληλα μειώνονται και τα δημοτικά έξοδα.
Ο κ. Μαυρίδης κάλεσε τους δημότες να δηλώσουν τα σωστά τετραγωνικά των σπιτιών τους, βάσει των οποίων υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ώστε και αύξηση τελών να μην υπάρχει για όλους τους δημότες, αλλά κυρίως για να μην κληθούν οι δημότες που έχουν δηλώσει λιγότερα τετραγωνικά να πληρώσουν τις προσαυξήσεις σε βάθος 20ετίας κι όχι 5ετίας, όπως προβλέπεται τώρα με το δικαίωμα της ορθής δήλωσης.

Στο μεταξύ, παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νόμος Σπιρτζη θετικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Ορεστιάδας αναφέρθηκε και στο θέμα της επιχορήγησης του Αθλητικού ομίλου Ορεστιάδας.