Κατόπιν συναντήσεως και με γραπτή ερώτησή της, η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα για την « εγκατάσταση Δικτύων Οπτικών Ινών στον Έβρο».
Ειδικότερα, η Βουλευτής Έβρου σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 υλοποιούνται σε 75 δήμους της χώρας δίκτυα οπτικών ινών, που χρηματοδοτούνται μέσω του επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Κοινωνία της Πληροφορίας’.
Η κ. Ρενταρή ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο, ο ΟΤΕ ξεκίνησε αυτή τη σημαντική επένδυση στον Έβρο. Ωστόσο, πριν από μία εβδομάδα περίπου η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποφάσισε να παγώσει για 6 μήνες τη διαδικασία προώθησης του δικτύου, με πρόσχημα την προστασία του ανταγωνισμού.
Επειδή, κατά την κ. Ρενταρή, η εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών θα συμβάλλει στη βελτίωση παροχής υπηρεσιών των πολιτών όσο και των δημοσίων υπηρεσιών, ζήτησε από τον Υπουργό να μεσολαβήσει και να υπάρξει κρατική παρέμβαση προκειμένου να συνεχιστεί ένα έργο, το οποίο κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Βουλευτής, «η αναβάθμιση των παροχών των επαρχιών θα πρέπει να αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας της Κυβέρνησης προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και να βελτιώνονται οι συνθήκες ζωής όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στις επαρχίες. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε άλλο τους κατοίκους των επαρχιών να αισθάνονται έστω και αμυδρά Πολίτες Β΄ Κατηγορίας».