Ζέφυρος - ZefyrosΤσακώνονταν που δεν ξεκινούσαν τα καράβια, τσακώνονται και που ξεκινούν τα καράβια. Τελικά τι θέλουν;
Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ εταιριών, πολιτικών με φόντο τον τουρισμό και την καθημερινότητα της Σαμοθράκης.
Εδώ και μήνες ακούγονταν ότι θα δρομολογηθούν νέα ταχύπλοα. Ταχύπλοα δεν φαίνονταν κι όταν τελικά εμφανίστηκε το πλοίο Σαμοθράκη I της CS Ferries, αυτό παράμενε στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης γιατί δεν είχαν δοθεί οι εγκρίσεις δρομολόγησεις.
Χθες εμφανίστηκε στο λιμάνι και το νέο ταχύπλοο της Saos Ferries Zefyros και στη συνέχεια ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης έδωσε συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα κι ενώ επί εβδομάδες υπήρχε αδιέξοδο για την έναρξη νέων δρομολογίων από το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής δόθηκαν οι εγκρίσεις για να ξεκινήσουν και τα δύο νέα πλοία.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Φώτης Μανούσης, απάντησε στις κατηγορίες της CS Ferries ότι συνδέεται με τις καθυστερήσεις. Παράλληλα προχώρησε και σε κατηγορίες εναντίον της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά για παρέμβασή της προκειμένου να παρακαμφθεί η νομοθεσία, στις δρομολογήσεις και να δρομολογηθεί το Zefyros.

Θέση πήρε και ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας. Αρχικά ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στο ρόλο Γκαρά τονίζοντας: «Για την αποφυγή πιθανών άλλων παρερμηνειών και μακριά από παραμορφωτικούς διαδικτυακούς διαλόγους, δηλώνω ότι η Βουλευτής Έβρου κα Νατάσα Γκαρά προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην επίλυση όλων των προβλημάτων της Σαμοθράκης. Το ενδιαφέρον της δεν περιορίζεται μόνο στο τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά εκδηλώθηκε από την αρχή της θητείας της και συνεχίζεται», ενώ στη συνέχεια καλωσόρισε και τα δύο νέα πλοία.