λαϊκή συσπείρωσηΕρώτηση για τη μη καταβολή ενοικίων για σπίτια που διαμένουν παλιννοστούντες κατέθεσε στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Τρέλλης. Η ερώτηση Τρέλλη:

Ακόμη μία φορά το Κράτος είναι μπαταχτσής??
Έντονη είναι η δυσφορία και η αγανάκτηση κατοίκων της Θράκης από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών , αλλά και του Περιφερειακού Ταμείου, του οποίου είναι στην αρμοδιότητα η καταβολή των ενοικίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν συνάψει σύμβαση μίσθωση και στα οποία διαμένουν Ομογενείς Παλιννοστούντες.
Συγκεκριμένα οφείλεται η καταβολή ενοικίων για τα έτη 2014 , και 2016 , ενώ δόθηκε ένα πολύ μικρό ποσό , έναντι για το έτος 2015.
Τονίζουμε ότι σήμερα είμαστε είδη στο τέλος Φεβρουαρίου του 2017 και διακόσιοι πενήντα περίπου ιδιοκτήτες – εκμισθωτές , πολίτες της Περιφέρεια μας μένουν απλήρωτοι , ενώ το κράτος τους αναγκάζει στις φορολογικές τους δηλώσεις να προσμετρούν τα έσοδα από τα υποτιθέμενα ενοίκια και να καταβάλουν τους αντίστοιχους φόρους.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΕ : Ο κ. Περιφερειάρχης

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα και πια μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια ώστε:
Το Περιφερειακό Ταμείο να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων τους δικαιούχους ιδιοκτήτες.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ