Παρά τις διαπιστώσεις ότι όσοι περνούν τα σύνορα του Ορμενίου υποβάλλονται σε εξευτελιστική ταλαιπωρία, τίποτα δεν έχει γίνει.

Από τη στιγμή που το υπουργείο οικονομικών πήρε την απόφαση και ορθώς την έλαβε, για επιστροφή των τελωνειακών οι οποίοι μαζί εφοριακούς πραγματοποιούν ελέγχους στα φορτηγά που μπαίνουν και βγαίνουν από την Ελλάδα, ξεκίνησαν τα προβλήματα για όσους ταξιδεύουν από ή προς τη Βουλγαρία.
Η ταλαιπωρία έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός ότι φορτηγά, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, περνούν από την ίδια σειρά.
Αυτό σημαίνει ότι αν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται πίσω από φορτηγό, θα περιμένει να γίνει ο έλεγχος στο φορτηγό και στη συνέχεια θα καταφέρει να συνεχίσει το ταξίδι του. Κι αν μπροστά βρίσκονται πολλά φορτηγά μιλάμε για μεγάλες καθυστερήσεις.
Όπως μας αναφέρουν αναγνώστες μας, στη Βουλγαρία, έχει δημιουργηθεί ξεχωριστός διάδρομος για τα φορτηγά, ενώ στο Ορμένιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ξεχωριστοί διάδρομοι, όλοι πηγαίνουν από την ίδια λωρίδα. . .
Το Ορμένιο είχε επισκεφτεί πριν λίγες εβδομάδες και ο ΓΓ της ανεξάρτητης δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, αλλά φαίνεται ότι η επίσκεψή του δεν ήταν αρκετή για να λυθεί το πρόβλημα.
Κατά τα άλλα αναζητούμε ανάπτυξη, τουρισμό και έσοδα.
Ορμένιο