ΒαρθολομαίοςΑστυνομοκρατούμενη πόλη είναι η Ορεστιάδα.

Αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, από την αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, αλλά και από την ασφάλεια υψηλών προσώπων.
Αστυνομικοί, μέχρι και την αποχώρηση του οικουμενικού πατριάρχη της Τρίτη, θα βρίσκονται σε κάθε σημείο των διαδρομών που θα ακολουθήσει ο κ. Βαρθλομαίος, στα σημεία όπου θα παραβρεθεί, ενώ σε κλοιό βρίσκεται και το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει.

Ο οικουμενικός πατριάρχης, θα επισκεφτεί την Ορεστιάδα, από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα και για τη φύλαξή του, έχουν ανασταλεί τα ρεπό των αστυνομικών, ενώ έχουν παρθεί ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Εκτός από τους ένστολους αστυνομικούς, θα υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά, για να εποπτεύουν τις περιοχές όπου θα κινηθεί ο πατριάρχης.
Στα πλεονεκτήματα της φύλαξης των αστυνομικών, είναι το γεγονός ότι υπό την επίβλεψη του αστυνομικού διευθυντή Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη, έχει σχεδιαστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. Άλλωστε ο κ. Συριτούδης, έχει ενημερωθεί ο ίδιος προσωπικά από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου και τον δήμαρχο Ορεστιάδας, για το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πατριάρχη.