Ζάχαρη2Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο, να υπάρχει παραίτηση μελών του διοικητικού συμβουλίου της βιομηχανίας.

Ολοταχώς προς ναυάγιο οδηγείται η επιχείρηση σωτηρίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, με τον διαγωνισμό της πώλησης των δύο θυγατρικών στη Σερβία να καταλήγει άγονος εντός του επομένου 48ώρου και τις εγγυητικές που έχουν κατατεθεί να αίρονται στις 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το capital.gr και η δημοσιογράφος Νένα Μαλλιάρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, παρά τη βελτίωση του τιμήματος από τον Σέρβο επιχειρηματία Miodrag Kostic του MK Group που ήταν ο μόνος ενδιαφερόμενος για τα προς πώληση δύο εργοστάσια της ΕΒΖ, η πώληση δείχνει ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΒΖ να οδηγηθεί σε απαξίωση και πτώχευση, αργά ή γρήγορα, φορτώνοντας στους Έλληνες φορολογούμενους τα δάνειά της, ύψους 160 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την πώληση των δύο εργοστασίων στη Σερβία είχε διεξαχθεί τον Ιούλιο, με τρεις εταιρίες να συμμετέχουν στη φάση των βελτιωμένων προσφορών – AGRANA, CristalUnion-Viro Tvornica και MKGroup, με την τελευταία να παραμένει τελικώς ο μόνος ενδιαφερόμενος. Η προσφορά που κατέθεσε το MK Group ανερχόταν σε 51 εκατ. ευρώ, διπλάσια του ελάχιστου τιμήματος για την απόκτηση των δύο μονάδων της ΕΒΖ (25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το MοU μεταξύ ΕΒΖ – Πειραιώς – εκκαθαριστή, συγκεκριμένα της «κακής» Αγροτικής Τράπεζας, σήμερα PHQ). Ωστόσο, η πλευρά της διοίκησης της ΕΒΖ χαρακτήρισε την προσφορά «χαμηλή», ζητώντας να καταστεί άγονος ο διαγωνισμός.

Η διάσταση απόψεων μεταξύ διοίκησης ΕΒΖ και Τράπεζας Πειραιώς, στης οποίας το κακό χαρτοφυλάκιο ανήκει η εταιρία, προκάλεσαν παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία κάλεσε τον Σέρβο επιχειρηματία Miodrag Kostic να αυξήσει την ήδη βελτιωμένη προσφορά του προκειμένου να του κατακυρωθούν τα δύο εργοστάσια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο capital.gr