Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων με θέμα «Πράσινες Θέσεις Εργασίας στην Θράκη» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση διεξήχθη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Εβρου, το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία που μας παρείχε, καθώς και τα μμε που δημοσίευσαν και διαφήμισαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι  βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα η εκδήλωση, και καταρχάς τους Εισηγητές της εκδήλωσης κ.κ. Νικολέττα Φαν ντερ Σμίσσεν – γεωπόνο,  Ζωή Σκαρλάτου-βιοκαλλιεργήτρια, Νίκο Χρυσόγελο-συντονιστή θεματικής ομάδας περιβάλλοντος Ο.Π., Γιώργο Δεμερίδη-πρόεδρο του φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς –Λευκίμμης – Σουφλίου, Γιώργο Πασχαλίδη-μέλος του πανελλαδικού συμβουλίου των Ο.Π., και Τόλη Παπαγεωργίου-πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Ευχαριστούμε τους πολιτικούς και τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής μας, για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις τους στα θέματα που αναπτύχθηκαν, και για την ενεργή συμμετοχή τους στη συζήτηση που ακολούθησε  με ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή συμπερασμάτων πάνω σε όσα είχαν ήδη ειπωθεί: την αντιπεριφερειάρχη Ν.Εβρου κ.Γωγώ Νικολάου, τον κ. Γιώργο Ούστογλου , αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη. Επίσης, τους κ.κ. Θεόδωρο Κεβρεκίδη, καθηγητή ΔΠΘ στον τομέα της Βιολογίας και Οικολογίας, Λάζαρο Κιτσικίδη, πρόεδρο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εβρου, Σοφία Χατζησάββα από τον Οικοτουριστικό Ξενώνα ΘΡΑΣΣΑ, Νίκο Παπαθανασίου , πρόεδρο του ΤΕΕ( παράρτημα Θράκης), Γιώργο Φαρφαρά, εκπρόσωπο της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Γρηγορόπουλο, εκπρόσωπο της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, Χρήστο Λαζόπουλο, εκπρόσωπο της Οικολογικής Εταιρίας Εβρου και Θανάση Μακρή , περιφερειακό Σύμβουλο ΑΜΘ, ο οποίος επιμελήθηκε και τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της  Θράκης που μας  τίμησαν με την παρουσία τους, που συνδιαλέχτηκαν ενεργά με το πάνελ και τους λοιπούς ομιλητές στο δημιουργικό διάλογο που ακολούθησε, εκφράζοντας τη  βούλησή τους να γίνει επιτέλους χειροπιαστή πραγματικότητα η βιώσιμη ανάπτυξη της Θράκης.
Η προσπάθεια δεν θα είχε καρποφορήσει χωρίς τη  σκληρή δουλειά των διοργανωτών , και ιδιαίτερα των  κ.κ. Γιώργου Τσέκου- μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων,  Γιώργου Πασχαλίδη- συντονιστή της Περιφερειακής Γραμματείας ΑΜΘ των Ο.Π.,  Θανάση Μακρή- περιφερειακού συμβούλου ΑΜΘ από την παράταξη « Οικολογία Αλλυλεγγύη», και Θεοδοσίας Δραγουμάνη – υπεύθυνης Γραμματειακής Υποστήριξης της Περιφερειακής Γραμματείας ΑΜΘ των Ο.Π.
 Εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων εκφράζουμε τη χαρά μας για την επιτυχία της εκδήλωσης, και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο για το καλό του τόπου μας με όλη μας την δύναμη.
       
                                                                                Με εκτίμηση
  Η Τοπική Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Έβρου