Ελεύθεροι σκοπευτές, μυστικοί αστυνομικοί από την Ελλάδα και την Τουρκία, μετακινήσεις δυνάμεων και η «φωτιά» που έπιασε το 100 από τηλεφωνήματα οδηγών που ήθελαν να πάμε από το δρόμο κι όχι από τον καρόδρομο.

ΕρντοάνΑπίστευτη ήταν η ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς, οι οποίοι ταξίδευαν στην Εγνατία οδό, την Παρασκευή από το πρωί μέχρι το απόγευμα, στο τμήμα Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, καθώς έπρεπε να υποστούν την ταλαιπωρία να πάνε από την παλιά Εθνική οδό, η οποία περνάει από τη Μάκρη, Κόμαρο, Μέστη και Σάπες. Η διαδρομή, απαιτεί εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες, ενώ τα φορτηγά που υπήρχαν καθ’ όλο το μήκος του δρόμου την έκαναν ακόμη πιο δύσκολη και επικίνδυνη. Οι οδηγοί χρειάζονταν περισσότερο από μία ώρα, για να κάνουν τη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή, ενώ παράλληλα τα κέντρα και των δύο πόλεων έζησαν ιστορικές, προ Εγνατίας, στιγμές.
Η Εγνατία οδός έκλεισε με απόφαση ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, περίπου στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής, δύο ώρες πριν την προσγείωση του Τούρκου προέδρου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 17:15.
Δεκάδες οδηγοί αποφάσισαν να παραμείνουν στην Αλεξανδρούπολη ή στην Κομοτηνή και να περιμένουν να ανοίξει ο δρόμος, παρά να πάνε από την παλιά Εθνική οδό. Τα τηλεφωνικά κέντρα της αστυνομίας σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, δέχονταν συνεχώς κλήσεις από οδηγούς, οι οποίοι περίμεναν να φύγει ο κ. Ερντοάν για να πάνε στα σπίτια τους.
Την ίδια ώρα περιπολικά διέσχιζαν συνεχώς την Εγνατία για να διαπιστώνουν ότι ο δρόμος και τα πάρκινγν είναι άδεια, σε κάθε γέφυρα της παλιάς εθνικής που περνούσε κάτω από την Εγνατία, υπήρχαν αστυνομικοί, ενώ αστυνομικοί βρίσκονταν σε κάθε διασταύρωση, από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης μέχρι τη σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία.
ελεύθεροι σκοπευτέςΗ Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή, έζησαν πρωτοφανείς στιγμές. Το ξενοδοχείο όπου μίλησε ο κ. Ερντοάν,το τέμενος, το σχολείο και η πόλη της Κομοτηνής ήταν γεμάτα αστυνομικούς, ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας της Θράκης, βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας Ερντοάν στη Θράκη.

Σπαθί αστυνομία

Ο κ. Ερντοάν περιτριγυρισμένος από Έλληνες και Τούρκους αστυνομικούς.

Ο κ. Ερντοάν μοίρασε παιχνίδια σε παιδιά που συνάντησε κατά τη σύντομη διαδρομή από το τέμενος απ΄όπου προσευχήθηκε μέχρι το μειονοτικό σχολείο που επισκέφτηκε στην Κομοτηνή.

Οι συγκρούσεις για να ασφαλίσει η πόρτα του μειονοτικού σχολείου όπου επισκέφτηκε ο Τούρκος πρόεδρος, με αποτέλεσμα δημοσιογράφοι να μείνουν εκτός σχολείου.

Καθ ολη τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντοαν αστυνομικό ελικόπτερο έλεγχε την περιοχή από αέρος.
Η κανονικότητα επανήλθε, όταν ο Τούρκος πρόεδρος έφτανε στο αεροδρόμιο, προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του.