κακοκαιρία πλημμύραΚάθε χειμώνα, δυστυχώς, υπάρχει ο κίνδυνος των πλημμυρών. Τα τελευταία χρόνια, όταν υπάρχει υπερχείλιση σε κάποιο βουλγάρικο φράγμα ή πρόβλεψη για υπερχείλιση, οι βουλγαρικές αρχές ενημερώνουν τις αντίστοιχες ελληνικές και βγαίνει η συνηθισμένη ανακοίνωση για τα πρώτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Ως έθιμο, ακολουθείται πολλές φορές και η κλικάτη αρθρογραφία, με τίτλους που παραπέμπουν σε επικείμενη καταστροφή, με στόχο πάντα την αύξηση της επισκεψιμότητας.
Ο χειμώνας και η άνοιξη που ακολουθεί, έχουν δρόμο ακόμη, οπότε ο κίνδυνος πλημμύρας, όσο δεν υπάρχει ουσιαστικές συνεννοήσεις μεταξύ των τριών κρατών, θα είναι πάντα ορατός.
Και αυτή τη φορά, πάντως, γλυτώσαμε από τα νερά, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς: Αίρονται από σήμερα 11-12-2017 τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας τα οποία είχαν αποφασισθεί με το ανωτέρω (α) σχετικό αναφορικά με την επικείμενη αύξηση των νερών των ποταμών Έβρου και Άρδα καθώς εκλείπουν οι λόγοι για τους οποίους είχαν επιβληθεί.