διόδια φορείςΔιόδια από Δευτέρα στη Μέστη – Καμία εφαρμογή για την απαλλαγή των κατοίκων Έβρου και Ροδόπης.

Καλή εβδομάδα θα πουν οι οδηγοί οι οποίοι τη Δευτέρα, θα περάσουν από τα διόδια της Μέστης. Αν και τα διόδια ήταν να λειτουργήσουν από χθες, αυτό δεν έγινε και αναμένεται η λειτουργία τους να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Βέβαια όλα είναι πιθανά, καθώς κι αυτή η λειτουργία φημολογείται.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπέγραψαν Σπίρτζης και Τσακαλώτος, οι κάτοικοι του Έβρου θα εξαιρούνται από την καταβολή αντιτίμου στα διόδια της Μέστης και της Ροδόπης από την καταβολή αντιτίμου από τα διόδια του Ιάσμου.
Για να γίνει εξαίρεση όμως, απαιτείται και η συμπλήρωση αίτησης, σε ειδική φόρμα, η οποία προς το παρόν δεν υπάρχει.
Κι επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο, αν δεν το δεις, το μόνο σίγουρο είναι, ότι κανείς δεν ξέρει σίγουρα να απαντήσει.
Έτσι μια φορά κι έναν καιρό, έφτιαξαν τα διόδια, για τα οποία κάποτε υπήρχε το κίνημα δεν πληρώνω.

Αν τελικά ανοίξουν τη Δευτέρα τα διόδια της Μέστης, όποιος επιθυμεί να πηγαίνει από την Εγνατία θα πληρώνει 1,70 ευρώ, εκτός αν ανοίξουν την εφαρμογή για την αίτηση απαλλαγής, προλάβει να κάνει αίτηση, είναι μόνιμος κάτοικος του Έβρου, οδηγεί το δικό του αυτοκίνητο και περάσει από διόδια με κατεβασμένες μπάρες.
Πολλά αν για ένα παραμύθι.

 

Το thraki Νεα, θα ρωτήσει και γι’ αυτό το θέμα τον υπουργό υποδομών και μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στον Έβρο, για να εγκαινιάσει τα 15 χιλιόμετρα του κάθετου άξονα του Έβρου, τα οποία δόθηκαν σε κυκλοφορία, σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες.