Με μία σειρά νέων βιβλίων, οι εκδόσεις Διόπρα, καλοσωρίζουν το 2018. Φέτος θα είναι η χρονιά της έναρξης συνεργασίας της ταλαντούχας συγγραφέως Αλκυόνης Παπαδάκη, της οποία το νέο μυθιστόρημα αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους.
Στα βιβλιοπωλεία βρίσκονται ήδη νέοι τίτλοι, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Από τις εκδόσεις Διόπτρα μεταξύ άλλων κυκλοφορούν:

Το «Πληγωμένα όνειρα» του Γιώργου Παπαδόπουλου – Κυπραίου.
Περιγραφή βιβλίου
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 1957 Μέσα στη χαρτοσακούλα με το σταφύλι ήταν κρυμμένες δύο βόμβες… Είχαν παραδοθεί το προηγούμενο βράδυ στον δεκαεξάχρονο Ανδρέα.
πληγωμένα όνειρα παπαδόπουλος - ΚυπραίοςΣτη μία το μεσημέρι, αφού σχόλασαν οι Άγγλοι τεχνικοί, ο Ανδρέας σκαρφάλωσε από τα ανοιγμένα φτερά πάνω σε ένα βομβαρδιστικό Καμπέρα και τοποθέτησε τη μία βόμβα κοντά στο ντεπόζιτο.
Λίγο αργότερα τοποθέτησε και τη δεύτερη βόμβα, ελπίζοντας πως η φωτιά θα μεταδιδόταν πολύ γρήγορα σε όλο το υπόστεγο των αεροπλάνων.
Ο ανήλικος σαμποτέρ είχε εκτελέσει με ακρίβεια την αποστολή του.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονταν σε 4 εκατομμύρια λίρες. Το σαμποτάζ στο Ακρωτήρι της Λεμεσού, στο οποίο πρωτοστάτησε, ήταν το μεγαλύτερο, μέχρι τότε, του αγώνα της ΕΟΚΑ.
Οι συλλήψεις, οι βασανισμοί, οι απαγχονισμοί και, τέλος, το «διαίρει και βασίλευε» των Άγγλων, που έστρεψε τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων, χαρακτήριζαν αυτόν τον άνισο αγώνα.
Μέσα από τις προσωπικές διαδρομές των απογόνων του παπα-Κυριάκου, στα Πληγωμένα Όνειρα εκτυλίσσεται όλη η πολυκύμαντη ιστορία της Κύπρου – από τα μέσα σχεδόν του 19ου αιώνα μέχρι και το 1967.
Η μυθιστορηματική αφήγηση των γεγονότων καταδεικνύει ότι το πεπρωμένο των ανθρώπων συνδέεται άρρηκτα με το συλλογικό πεπρωμένο του έθνους, και το ερώτημα που τίθεται είναι: Άραγε, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά;

ΤΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σχετικά με τον Συγγραφέα Γιώργο Παπαδόπουλο – Κυπραίο
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος γεννήθηκε στην Ακρούντα της Κύπρου τον Μάιο του 1941. Σε ηλικία 15 ετών ορκίστηκε μέλος της ΕΟΚΑ στον αγώνα της εναντίον των Άγγλων, για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Σπούδασε Ηλεκτρονικά στην Αθήνα με υποτροφία και εργάστηκε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA). Τον Δεκέμβριο του 1966 μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά, όπου εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες. Φοίτησε στο College of Education του Πανεπιστημίου του Τορόντο και διορίστηκε καθηγητής Ηλεκτρονικών στο Danforth Technical School. Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε τον Φεβρουάριο του 1974 και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε τη δικηγορία έως τον Μάρτιο του 1985. Το 1978 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα.

Το «Ιερά εξέταση» του David Gibbins
Περιγραφή Βιβλίου
258 μ.Χ.
ιερά εξέταση david gibbinsΚαθώς το αίμα των χριστιανών μαρτύρων ρέει μέσα στις ρωμαϊκές εκατόμβες και οι διωγμοί εναντίον τους γίνονται όλο και πιο σκληροί, ο πάπας Σίξτος δίνει κρυφά το πολυτιμότερο κειμήλιο σε έναν αφοσιωμένο πιστό. Αμέσως μετά, όμως, το ιερό σύμβολο χάνεται μέσα στα σκοτάδια του χρόνου.
1684
Ο Σάμιουελ Πιπς επιβλέπει την εκκένωση της αγγλικής αποικίας στην Ταγγέρη, με ορατή την απειλή των Μαυριτανών πειρατών. Ταυτόχρονα αναζητεί ανεπίσημα τον ανεκτίμητο θησαυρό που εμφανίζεται ξανά, μέσα από τις ρωγμές της ιστορίας, ύστερα από χίλια και πλέον χρόνια.
Σήμερα
Ο αρχαιολόγος Τζακ Χάουαρντ και η ομάδα του ερευνούν ένα ναυάγιο του 17ου αιώνα έξω από τις ακτές της Κορνουάλης. Τα ευρήματα τον οδηγούν σε μια βυθισμένη πειρατική πόλη στο Πορτ Ρουαγιάλ της Τζαμάικα, όπου κρύβεται ένα αρχαίο μυστήριο…
Ωστόσο, οι απόγονοι της Ιεράς Εξέτασης ακολουθούν κάθε βήμα του και ο Τζακ θα αντιμετωπίσει μια κάθοδο στην ίδια την κόλαση, στην προσπάθειά του να φέρει στο φως το θρυλικό Άγιο Δισκοπότηρο.

Τι παίρνεις αν συνδυάσεις τον Indiana Jones με τον Dan Brown; …Τον David Gibbins!
Daily Mirror

Σχετικά με τον Συγγραφέα David Gibbins
Ο David Gibbins είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας, αρχαιολόγος και παγκόσμια αυθεντία στην εξερεύνηση αρχαίων ναυαγίων και καταποντισμένων πόλεων. Πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή, διετέλεσε για μία δεκαετία καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας διδάσκοντας Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και των Πολιτισμών. Tα βιβλία του Ατλαντίς, Ο Θησαυρός των Σταυροφόρων, Το Χειρόγραφο, Οι Φύλακες του Mυστικού, Η Μάσκα της Τροίας, Οι Θεοί της Ατλαντίδας, Total War Rome – Καταστρέψτε την Καρχηδόνα, Το Σπαθί του Αττίλα, Φαραώ, Ο Θησαυρός των Ναζί και Ιερά Εξέταση πούλησαν πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκαν σε τριάντα γλώσσες.

Το «Διαβόητη κληρονόμος» (Οι διεφθαρμένοι αριστοκράτες) της Lorraine Heath
Περιγραφή Βιβλίου
Λονδίνο, 1882.
Το παρελθόν της μητέρας του στιγμάτισε το δικό του μέλλον. Πάλεψε σκληρά να ελευθερωθεί από τις συνέπειες επιλογών που δεν ήταν δικές του. Ο μαρκήσιος του Ρέξτον είναι πια αποφασισμένος να ζήσει μια άμεμπτη ζωή, χωρίς σκάνδαλα. Ο περιζήτητος εργένης θα επέλεγε να παντρευτεί μονάχα μια γυναίκα αγνή και άσπιλη σαν το λευκότερο χιόνι.
Διαβόητη κληρονόμος Lorraine HeathΌταν, όμως, αποδέχεται τη συμφωνία να βοηθήσει μια νεαρή γλυκιά κοπέλα να βρει τον ιδανικό σύζυγο που της αξίζει, εκείνος –άθελά του– θα βρεθεί αντιμέτωπος με όσα πίστευε πως έχει ξεπεράσει… Θα γνωρίσει την αδελφή της, τη δυναμική λαίδη Λαντσντάουν, που ο ταραχώδης βίος της έχει προκαλέσει
σοκ στη λονδρέζικη κοινωνία. Η λαίδη προσφέρει στον μαρκήσιο μια νέα συμφωνία και τότε αυτός θα βρεθεί επικίνδυνα κοντά της…

Σχετικά με τη Συγγραφέα Lorraine Heath
Η Lorraine Heath ονειρευόταν από μικρή να γίνει συγγραφέας. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έγραψε εκπαιδευτικά βιβλία, δελτία τύπου για διαφημιστές, άρθρα και κώδικες υπολογιστών. Πάντα όμως κάτι έλειπε. Το 1990, διάβασε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα και όχι απλά μαγεύτηκε, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε τι έλειπε από τα κείμενά της: κακά παιδιά, απατεώνες και καθάρματα. Από τότε γράφει γι’ αυτούς. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των RWA’s RITA®, ένα μετάλλιο HOLT και ένα Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από τους Romantic Times. Τα μυθιστορήματά της έχουν εμφανιστεί στις λίστες με τα ευπώλητα του USA Today και των New York Times. www.lorraineheath.com