πένθος μαύροΚαταπέλτης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την αδικία προς τους αγρότες οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και στον αέρα καθώς δεν ξέρουν αν θα ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής. Με κείμενό του στον λογαριασμό του στο facebook, το οποίο «ντύνει» και μουσικά κατακεραυνώνει όλους όσοι υποσχέθηκαν και αφήνουν ουσιαστικά χρεωμένους τους αγρότες.

Κάποιοι υποσχέθηκαν και δώσανε ελπίδα στους αγρότες, τους ζήτησαν να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν τα εργοστάσια ζάχαρης τους προέτρεψαν να καλλιεργησουν ζαχαρότευτλα ,τους μίλησαν για πιο γλυκές ημέρες!! ΔΥΣΤΗΧΩΣ αυτές οι γλυκές ημέρες δεν ήρθαν ποτέ, οι τευτλοπαραγωγοι νιώθουν προδομένοι , εξαπατημένοι , και απογοητευμενοι γιατι βλέπουν από την μια να είναι απλήρωτοι για την παραγωγή τούς και από την άλλη βλέπουν την εταιρία την δικιά τούς, την βιομηχανία που έθρεψε γενιές και γενιές να παραπαίει ! Ο κόσμος γνωρίζει οτι εδώ και πολλά χρόνια οτι η ΕΒΖ κακοποιήθηκε απο κόμματα , κακές διορισμένες διοίκησης και απο συμφέροντα που ωθούν με ποικίλους τρόπους την Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης σε οριστικό κλείσιμο ,ενας απο τους τρόπους αυτούς είναι να αγανακτήσουν τους παραγωγούς και να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν απο την καλλιέργεια . Κανένας υπουργός καμιά διορισμένη διοίκηση καμιά τράπεζα δεν μπορεί να μπει στην ψυχολογία των ανθρώπων που με πολύ ίδρωτα , έξοδα , κόπο, μέσα στης λάσπες και στον ήλιο καλλιέργησαν για να παράγουν ενα προϊόν ενα αγαθό, την ζάχαρη την ελληνική ζάχαρη !!! Πριν απο λίγο καιρό ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης έφερε στην βουλή νομοθετική ρύθμιση, η εξόφληση των αγροτών από τους εμπόρους να γίνετε μέσα σε 60 ημέρες , σωστό , δίκαιο , και εύκολο , όταν είναι να πληρώσουν οι άλλοι , τι γίνετε όμως κύριε υπουργέ όταν αντιστρεφονται οι όροι ? όταν καλείτε η διοίκηση που εσείς διορίσατε να πληρώσει για ζαχαρότευτλα που είναι τιμολογημένα και επιβαρυμένα με φόρους και ΦΠΑ ? λέτε ότι δεν φταίτε εσείς, φταίει η κακιά τράπεζα Πειραιώς ας αντιστρεψουμε και εδω τους όρους , τι θα γινόταν κύριε υπουργέ εάν τα 10,2 εκατ. τα χρωστούσαν οι παράγωγοι στην τραπεζα Πειραιώς? πολύ απλά η τράπεζα θα τους έστελνε ειδοποιητήρια για κατάσχεση.
Έχουν περάσει 2 και 3 μήνες απο την εποχή παράδοσης των ζαχαροτευτλων και λέτε οτι θα πληρώσετε το 20 % της αξιας τους , όλοι εσείς που το λέτε πληρώνεστε το 20 % του μισθού σας και μάλιστα μετά απο 3 μήνες? Ο αγροτικός κόσμος δεν ζητιανεύει, ο αγροτικός κόσμος απαιτεί να πληρώσετε τα 10,2 εκατομμύρια που χρωστάτε στους τευτλοπαραγωγους και να σταματήσετε τα λογοπαίγνια για την συνδεδεμένη ενίσχυση γιατι τα χρήματα αυτά δεν είναι χρήματα δικά σας η κάποιου άλλου είναι χρήματα των Ελλήνων αγροτών ,ο αγροτικός κόσμος της χώρας απαιτεί από όλους τους εμπλεκομενους φορείς <υπουργούς , βουλευτές , κόμματα , διοίκηση ΕΒΖ , εργαζόμενους και αγρότες να εργαστούμε όλοι μαζί για να γινει η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης μια εταιρία πρότυπο που θα προσφέρει στην οικονομία της πατρίδας μας .