Ζάχαρη2Ψάχνουν αντισταθμιστικά αν κλείσει η βιομηχανία.
Λύση χθες, αναζητούσαν την Παρασκευή στο μέγαρο Μαξίμου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Σε διυπουργική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος Πιρτσιόλας, εξετάστηκαν όλα τα σενάρια με την απόφαση που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση να είναι άμεση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thraki Νεα, δύο είναι τα βασικά σενάρια.
Το πρώτο να λειτουργήσουν με κάθε τρόπο και με αναζήτηση επιπρόσθετων μέτρων στήριξης τα δύο εργοστάσια σε Ορεστιάδα και Πλαττύ, με στόχο να παραμείνει ανοιχτή η βιομηχανία και να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την πώλησή της και το δεύτερο να κλείσουν τα εργοστάσια και παράλληλα να βρεθούν αντισταθμιστικά για τις περιοχές που θα μείνουν χωρίς καλλιέργεια τεύτλων.
Η σύσκεψη δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα και θα επαναληφθεί την Τρίτη.
Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, καθώς τις επόμενες μέρες οι αγρότες πρέπει να σπείρουν τεύτλα, λόγω καιρικών συνθηκών. Σε διαφορετική περίπτωση η βιομηχανία θα μείνει χωρίς πρώτη ύλη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πορεία της ΕΒΖ, φαίνεται ότι συνδυάζεται και τις ερχόμενες εκλογές, καθώς το έτος που διανύουμε είναι προεκλογικό.
Το ενδιαφέρον παράλληλα εστιάζεται και στις αντιδράσεις των τοπικών βουλευτών των νομών που σχετίζονται άμεσα με την ΕΒΖ.

Οι πρόσφατες δεσμεύσεις Τσίπρα για την ΕΒΖ.